Головна / Рецепти / Фото-рецепти закусок на Новий рік 2019

Фото-рецепти закусок на Новий рік 2019

Новий рік – абсолютно дивовижний свято. Повний сміху, веселощів і іскристих посмішок. Надій, блиску і такого екзотичного в нашому прагматичному світі чарівництва. У нього маса атрибутів, що вважаються класичними, маса традицій, багато з яких і надають йому тієї самої значимості, тієї самої долгожданна … Ялинка, красиво прикрашений будинок, загорнуті в яскравий папір подарунки … І, без сумнівів – святковий новорічний стіл. Велика кількість і запаморочливі смакові якості якого багато передчувають задовго до початку свята. До складання меню банкету в новорічну ніч підходять вкрай відповідально. Потрібно врахувати всі смаки і переваги членів сім’ї та запрошених гостей, а ще обов’язково здивувати чимось особливим! Ось і намагаються вправні господині щосили, що не лінуючись припасти до цього свята пару-трійку нових хороших рецептів. І так як починається застілля, за традицією, з закусок, то саме їх оригінальні і незвичайні рецепти ми і спробуємо запропонувати істинним гурманам, щоб полегшити завдання підготовки до свята!

Загальні правила

Перш за все, варто пам’ятати, що закуски – вони на те і закуски, що пропонуються до спиртних напоїв на початку застілля. Щоб «закусити» аперитив. Внаслідок чого, безперечно, вони повинні вдало поєднуватися з напоями на столі. Їх завдання – пом’якшити вплив на голодний шлунок випивки, підкреслити її смакові якості і пробудити апетит перед основними стравами. На заході їх, до речі, так і називають – «аппетайзери». За своїми видами вони бувають гарячими і холодними, і в Новий рік, між іншим, цілком доречні обидва ці види. Практично у всіх національних кухонь є свої особливі страви цього класу, які вважаються традиційними, нерідко підносить як туристичний фетиш. Наприклад, у греків це пиріжки з фетою і місцевим автентичним соусом дзадзики, іспанці люблять тапас і хамон, італійці не відмовляться від карпаччо, брускети і кальцоне, а китайці – від Фулін цзябін або Дімс. У російській кухні також є маса класичних закусок: від горезвісної оселедця з цибулею та олією і до всіляких солінь. Подавати їх або ж щось запозичене з кухонь інших народів – справа суто персональне. Але, як правило, з метою домогтися «вау» -ефекту намагаються пильно розглядати другий варіант (вдале рішення, наприклад, якщо обраний свято в стилі іншої країни), або ж якісь неідентифіковані, але від цього не менш незвичайні і смачні поєднання продуктів . До них, в більшості своїй, відносяться всілякі салати, оригінальні бутерброди і канапе, м’ясна і рибна нарізка, випічка типу пиріжків і їм подібних блюд, соління, різні рулети, нарізані «на один укус», тарталетки з будь-якою начинкою і сирі або приготовані овочі з різноманітними добавками. Повертаючись до новорічного столу, варто пам’ятати, що інгредієнти для закусок повинні бути нечасто зустрічаються в щоденному меню, всіляко вітається доречна екзотика, а для прикраси їх, як, втім, і будь-яких страв цього роду, радять розстаралися максимально. У плані останнього все залежить від дизайнерських талантів господині і її вміння. Але, самим безпрограшним варіантом буде, безумовно, використання будь-яких атрибутів, які нагадують про тварину-покровителя наступаючого року. Причому, це можуть бути як прямі відсилання до нашої чудової Свинці (наприклад, викладений у формі її голови салат з очками, п’ятачком і вушками і т.п.), так і будь-які інші: жолуді, апельсини, трюфеля та інше. За продуктам, мабуть, не варто зайвий раз нагадувати, що свинину і сало краще не використовувати. Але не варто сумувати – холодець чудово виходить з тієї ж сьомги або півників, та й телятиною, птахом, а також рибою і морепродуктами можна прекрасно замінити ситні блюда з м’яса свині.

Холодні закуски

Безліч спиртних напоїв відмінно поєднується з холодними закусками. У тому числі і один з класичних новорічних ендеміків святкового столу, в якійсь мірі навіть своєрідний символ цього свята – шампанське. До нього добре йдуть ананаси, сир, краби і червона ікра.

Кульки з крабом і ананасами

Інгредієнти: крабове м’ясо (консерви) – 150гр; сир – 150гр; ананас (консерви, кружечками) – 1б .; кокосова стружка – жменю; червона ікра – для прикраси. М’ясо і сир тремо на дрібній тертці і змішуємо. Мокрими руками формуємо кульки, вивалюємо в кокосовій стружці і прибираємо в холодильник. На ошатне блюдо викладаємо кружальця ананаса, на них – по кульці, і зверху все прикрашаємо ікрою. Якщо м’ясо занадто сухе і кульки розвалюються, можна в крабових-сирну суміш додати трохи майонезу.

Тарталетки з лососем

Інгредієнти: лосось (копчений, упаковка) – 300гр; сир (вершковий) – 200гр; тарталетки – 16шт; авокадо – 1шт; огірок – 2шт; петрушка; сметана – 100гр; цибуля – 1шт; лимон – 0,5шт; чорний перець, спеції. Для начинки крупно нарізаємо зелень, цибулю, м’якоть авокадо, і разом зі спеціями, сметаною, лимонним соком і сіллю все це збиваємо в блендері до однорідної пастоподібної маси. У тарталетки викладаємо на денце по ложечці вершкового сиру, потім простір, що залишився заповнюємо приготовленої і попередньо охолодженої начинкою, і все це прикрашаємо згорнутими в трубочку тонкими скибочками лосося і такими ж шматочками свіжого огірка. При бажанні можна ще в готову страву увіткнути гілочки петрушки або кропу.

Закусочний «торт»

Інгредієнти: сир (вершковий) – 80гр + 60гр на прикрасу; яйця – 5шт; м’ясо краба (консерви) – 120гр; червона риба (слабосолона) – 200гр; рис – 50гр; сир (сирний) – 300гр; желатин (швидкорозчинний) – 10гр; майонез – 120гр; червона ікра – 80гр; пара гілочок петрушки. Рис попередньо відварюємо в несолоної воді, рибу нарізаємо тонкими пластинками, а яйця -Готова круто. Натираємо на середній або крупній тертці білки яєць, крабове м’ясо і жовтки (все окремо!). Для крему сирний сир змішуємо з майонезом в міксері, поки не перетвориться на пишну масу. Паралельно розчиняємо желатин у воді, після чого вливаємо його в отриманий крем. У круглому або овальному салатник викладаємо харчову плівку і всю поверхню застилає скибками червоної риби. Намазуємо її трьома столовими ложками крему і потім шарами викладаємо спочатку жовтки, потім м’ясо краба, білки, сир і наостанок – рис. Все завантажуємо в холодильник на пару годин, після чого перевертаємо салатник на блюдо і знімаємо плівку. Верх можна прикрасити рильцем хрюшки: з червоною ж риби вирізати кружок-пяточок з двома дірочками, вушка – теж з неї, а замість вічко добре використовувати кружечки від маслінок.

Фаршированные яйца

На самом деле, фаршированные яйца – совершенно уникальная по своей универсальности закуска. Отлично подходящая не только к шампанскому, но и ко многим другим напиткам, в зависимости от того, какие компоненты стали основой для начинки. Чаще всего берут печеночный или мясной паштет, но и с рыбой он получается просто волшебным! Ингредиенты: тунец (консервы) – 150гр; яйца – 4шт; помидор – 1шт; салат листовой – пучок; перец-соль, петрушка. К блюду хорошо приготовить домашний майонез. Для него 1 яйцо смешиваем с 8-ю граммами горчицы и щепотью соли, взбиваем все это миксером, потихоньку в процессе подливая 100мл оливкового масла. В почти готовую консистенцию добавляем 10мл уксуса и все вместе снова взбиваем. Для блюда яйца отвариваем вкрутую и разрезаем пополам. Желтки аккуратно вынимаем, хорошенько растираем их с парой столовых ложек майонеза, после чего добавляем в полученную смесь куски тунца и все тщательно разминаем. Посыпаем полученную начинку измельченной петрушкой. Помидор нарезаем тонкими кружочками (лучше выбирать сорта с крепкой мясистой серединкой, чтобы не вываливалась в процессе сервировки). На блюдо выкладываем вымытые и высушенные салатные листья, затем кружочек помидора и начиненную половинку яичка. Декорировать рыбные фаршированные яйца хорошо красной икрой, зеленью, креветками и тонкими ломтиками свежего болгарского перца.

Фаршировані сиром помідори

Оригінальна подача традиційного гострого салату з сирками і часником стане справжньою окрасою святкового столу, а смак томатів відмінно підкреслить часниковий аромат страви, завдяки чому він добре буде поєднуватися навіть з винними напоями. Інгредієнти: помідори (круглі, середнього або дрібного – але не черрі! – розміру) – 1 кг; сирки (плавлені) – 6 шт; майонез – кілька столових ложок (варто оцінювати загальну консистенцію в залежності від м’якості сирків); яйця – 8шт; часник – 4-8зуб. (В залежності від бажаного ступеня гостроти); сіль-перець – за смаком. Помідори миємо, зрізаємо верхівку по колу гострим ножем і ложкою вибираємо всю серцевину, залишаючи лише шкірку з шаром м’якоті. Їх добре перевернути на блюдо, поки готується начинка, щоб гарненько стік сік і закуска «Не попливла» на столі. У миску натираємо на крупній тертці сирки і варені яйця, гарненько змішуємо. Туди ж видавлюємо Часничниці часник (або дрібненько нарізаємо – як кому зручніше), все перемішуємо, при бажанні присаливаем і перчимо. Можна туди дрібно порізати і зелень – теж буде непогано. В помідори закладаємо начинку, застилає блюдо салатним листям і викладаємо на них закуску. Зверху можна прикрасити листям петрушки і червоною ікрою.

Гарячі закуски

Якщо ви як аперитив подаєте до новорічного столу не тільки шампанське, але і більш міцні напої, без гарячих закусок він ніяк не обійдеться.

Фаршировані печериці

Невеликий реверанс свинці у вигляді так схожого на справжні трюфеля цієї страви неодмінно принесе в ваш будинок удачу і благополуччя в цьому році! Інгредієнти: печериці (тільки капелюшки, великі) – 8шт; сулугуні – 70гр (краще брати підкопчений); перець (болгарський) – 3шт; зелена цибуля – 6 пір’їнок; оливкова олія – ​​25мл; тархун – 1 пучок; зелені оливки (можна замінити огірками, зеленим помідорами або маринованим яблуком) – жменя. Перець запікаємо в духовці, перекладаємо в закриту ємність, і знімаємо з нього шкірку, коли охолоне, чистимо від насіння і дрібно шаткуємо. У блендері перемелює оливки, тархун рубаємо ножем, а зелена цибуля нарізаємо навскіс. Змішуємо посічену зелень, оливки і червоний перець. Вистилаємо форму фольгою, печериці фаршируємо начинкою і викладаємо туди. Натираємо на дрібній тертці сулугуні, скроплюємо гриби маслом, після чого посипаємо кожен сиром і відправляємо в духовку на 12 хвилин в режимі «Гриль».

Курячий рулет з чорносливом

Інгредієнти: куряча грудка – 600гр; чорнослив (б / кісточок) – 100гр; яйце – 1шт; мускатний горіх – пучку; сіль. Чорнослив вимочуємо в воді. Грудку розрізаємо вздовж навпіл і розкриваємо так, щоб вийшло подобу книжки. Загортаємо м’ясо в плівку, злегка відбиваємо, знімаємо плівку, посипаємо сіллю і мускатним горіхом. Чорнослив висушуємо і викладаємо всередину м’яса, скочується все рулетиком. Збиваємо яйце і обмазуємо кожен рулетик, після чого викладаємо їх на деко і запікаємо 40 хвилин в духовці. Перед подачею нарізаємо кружечками по сантиметру товщиною і готуємо соус-заправку, яку можна подавати окремо, а можна просто викласти на кожен шматочок рулету на блюді. Для заправки нам знадобляться: болгарський перець, салатні листя, червоний лук, бальзамічний оцет і оливкове масло. Салат і цибулю шинкують смужками, а лук – кільцями, потім все змішується і заправляється оцтом і олією.

М’ясні клубочки

Інгредієнти: листкове тісто – 1п .; телячий фарш – 0,5 кг; яйце – 1шт; цибуля – 1шт; приправи. Цибулю дрібно рубаємо і змішуємо з фаршем і яйцем, перчимо-солимо і додаємо приправи за смаком (добре використовувати і дрібно посічену зелень). Тісто розморожуємо і злегка накочуємо до товщини в 3 мм, після нарізаємо тоненькими смужками. Фарш скочується кульками (мокрими руками), після чого обертаємо їх тестом – як клубочок, але обов’язково, щоб м’ясо визирало назовні. Готові клубки викладаємо на змащене маслом деко і запікаємо при 200 градусах в духовці до утворення на тесті рум’яної скоринки. Дуже добре перед відправкою в духовку посипати страву кунжутним насінням, після того, як тісто змастити збитим яйцем. Перед подачею прикрасити яскравими овочами (хороша, наприклад, томатна або червоного болгарського перцю соломка) і зеленню. Наприклад, салатним листям, петрушкою. Що ж, хочеться вірити, що багато господинь серед цих холодних і гарячих закусок неодмінно знайдуть щось підходяще і для свого святкового меню, і весь 2019 рік вони будуть відчувати небувале натхнення у справах кухонних! По-справжньому «смачного» вам Нового року і всіляких гараздів!

Відео

Дивіться ще

Новорічні закуски 2020

Кожен Новий рік ми чекаємо з нетерпінням і звикли відзначати в стилістиці тої тварини, якій …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *