Головна / Рецепти / Готуємо смачно на Новий рік 2019 – рецепти і меню

Готуємо смачно на Новий рік 2019 – рецепти і меню

Кожна господиня завчасно підготувала для зустрічі Нового 2019 року меню, щоб розрахувати час приготування з урахуванням смаків всіх гостей і переваг господині року, а також бюджет святкового застілля.

У рік Свині слід насолоджуватися радощами життя, шукати спосіб виразити себе по-новому. Починати робити це можна, зустрічаючи Новий рік. Навіть якщо ви не вірите, що від того, чим ви пригощали в новорічну ніч, залежить ваше майбутнє в 2019 році, рекомендації що готувати на Новий рік Свині допоможуть організувати застілля не схоже на інші, побалувати близьких смачненьким, здивувати. І залучити в будинок удачу і щастя.

Що можна і не можна готувати на святковий стіл 2019?

Для зустрічі року Свині страви повинні бути незаяложені, але не вишукані, доступні, але не дуже прості. Готувати на новорічний стіл 2019 можна наступне:

  • свіжі, мариновані і солоні овочі;
  • рибу;
  • птицю;
  • яловичину, телятину, баранину;
  • гриби;
  • крупи;
  • фрукти.

Свиня любить овочі, зелень, тому їх має бути багато. Торти, печиво, пиріжки – все можна спекти на новий рік 2019, рецепти краще брати перевірені. Бажано, щоб новорічне меню для будинку включало 1-2 страви жовтого або червоного відтінку – це кольори наступаючого року.

Які страви не варто готувати? Незважаючи на те, що згідно з гороскопом, рік Свині настане 5 лютого, вважається неправильним готувати страви зі свинини, в тому числі такі:

  • шашлики;
  • свинину по-французьки (шубу);
  • відбивні;
  • паштет зі свинячої печінки;
  • холодець з використанням рульки;
  • пельмені і інше рубане свиняче м’ясо;
  • окіст, корейку, карбонад, сальтисон;
  • ковбасу, що містить свинячий жир або м’ясо.

Приготуйте традиційне блюдо – холодець – з крил і гомілок індички, нарізки подайте рибні, а ковбасу – сиров’ялені кінську (махан).

Рецепти гарячих м’ясних страв: 3 варіанти для року Свині

Гарячі страви – основа столу. М’ясні добре поєднуються з картоплею та іншими овочами.

Телятина в червоному вині

Необхідні такі продукти:

  • 1 кг м’яса;
  • 100 г червоного сухого вина;
  • 1 ст. л. коньяку;
  • 50 г рослинного масла;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. базиліка, чорний мелений перець.

М’ясо натерти сіллю і перцем. Приготувати маринад: подрібнити часник, базилік і змішати їх з іншими продуктами, залити м’ясо і залишити на добу в холодильнику. Після вийняти філе з маринаду, зробити на ньому невеликі поздовжні розрізи, помістити в духовку на решітку. Смажити 7-15 хвилин (в залежності від форми філе). Подавати на листках салату.

Яловичина тушкована зі сметаною

Для того щоб приготувати на Новий рік це ніжне блюдо, необхідно наступне:

  • 1 кг м’яса;
  • 4 великі цибулини;
  • 200-250 мл сметани;
  • 4-5 ст. л. рослинного масла;
  • по 1 ч.л. солі, готової гірчиці, муки.

Філе поріжте на невеликі шматочки (4-5 см), цибулю крупно. У каструлю для гасіння (краще товстостінну, з щільно закривається кришкою) налийте олію і помістіть м’ясо, змішане з цибулею. Накрийте кришкою і поставте в духовку (+180 ° С) на 2 години. Після цього змішайте сметану, сіль, гірчицю і борошно, залийте цим соусом м’ясо і залиште його в духовці при тій же температурі ще на 30 хвилин. При подачі посипте кропом.

Печеня з баранини з яблуками і айвою

На 500 г жирного м’яса знадобляться такі продукти:

  • по 2 великих яблука і айви;
  • 2 кг цибулі;
  • по 100-200 г кропу, петрушки і кінзи, сіль і чорний перець – за смаком.

Готують його в чавунної посуде.Бараніну ріжуть на невеликі шматочки, розміром менше волоського горіха, цибулю – тонкими кільцями, зелень – дрібно. З айви і яблук видаляють серцевину і ріжуть великими часточками. Продукти укладають в казанок шарами в такій послідовності: м’ясо, цибуля, зелень, айва, потім – м’ясо, цибулю, зелень, яблука. Потім треба додати сіль, перець, не перемішуючи, і шар цибулі. Влити 2-3 ст. л. води, накрити і тушкувати на слабкому вогні, не помішуючи.

Кращі закуски для меню на Новий рік 2019

Як холодного закусочного страви підійде сирне і рибне асорті з супермаркету. Якщо ви віддаєте перевагу незвичайному, за 1 день до свята можна приготувати такі закуски:

Сирні кульки

Інструкція:

300 г жирного сиру збити блендером, додати 70 г м’якого вершкового масла, 1 ч.л. солі і 2-4 зубчики часнику розчавленого. Добре перемішати і руками в рукавичках, зволожених водою, формувати кульки. Для 1 шт. достатньо 1 ч. л. суміші. Кульки будуть виглядати по-новорічному, якщо їх обваляти, наприклад, в паніровці з таких продуктів:

  • подрібнених волоських горіхів;
  • суміші білого і чорного кунжуту;
  • дрібно натертої моркви;
  • в’ялених помідорів;
  • зелені.

Різнокольорові кульки викласти рядами на блюдо, прикрашене гілочками кропу і поставити в холодильник для застигання.

Перець, фарширований сиром і яйцем

Товстостінний болгарський перець очистити від насіння. 100-130 г твердого сиру подрібнити на дрібній тертці, додати дрібно порубаний зубчик часнику, зелень, 1-2 ст.л. майонезу або сметани, перемішати. Покласти трохи сирної маси в перець, потім – варене круто яйце, і весь вільний простір навколо нього заповнити сирною сумішшю. Перець повинен постояти в холоді не менш 3 годин. Перед подачею його треба розрізати впоперек на 4-5 частин.

Волован з різними наповнювачами

Листкове тісто для них можна купити в магазині. Розкачайте пласт до товщини не менш 5 мм і зробіть кошики або воловани будь-якої форми, головне, щоб вони були маленькі, на 1-2 укусу. Змастіть їх жовтком і випікайте на деку, застеленому пергаментом, при температурі + 200 ° С до золотистого кольору (15-25 хвилин). Отримані багатошарові хрусткі формочки наповнюють перед подачею, щоб вони не розмокнули. Підійдуть такі продукти:

  • збиті вершки, червона ікра, кріп;
  • паштет з печінки курки;
  • риба гарячого копчення;
  • кальмари, краби, креветки;
  • готові салати.

3 смачних новорічних салатів 2019 року

Важливо врахувати, вибираючи салати на Новий рік 2019, що вони повинні бути простими, що містять велику кількість овочів. У них можна додати крупи, до яких небайдужа господиня року, горіхи, фрукти. Салати можуть бути різного виду – легкими і ситними, але обов’язково яскравими. Якщо у вас на гарнір картопля, не використовуйте його в салаті. Не забувайте про поєднання продуктів. Квашена капуста хороша з апельсинами і родзинками, селера – з морепродуктами, авокадо – з руколою і креветками, а чорнослив підійде майже до всіх страв.

Салат можна оформити у вигляді поросяти, зробивши вушка, п’ятачок і хвостик з ковбаси, а очі – з маслин. Приготування салатів на Новий рік 2019 не займе багато часу, якщо овочі та інші інгредієнти підготувати напередодні.

Салат з оселедцем і мандаринами

  • 1 солоний оселедець нарізати скибочками;
  • 1 велике яблуко почистити і порізати кубиками;
  • 1,5 склянки волоських горіхів крупно порубати;
  • 2 мандарина або 1 грейпфрут – кожну часточку розрізати на 2-3 частини.

Все змішати, заправити 100 мл сметани (20%) і 3 ст.л. легкого майонезу.

З морквою по-корейськи

  • відварну курячу грудку нарізати соломкою;
  • 500 г печериць порізати пластинами, не дрібне, викласти на суху сковороду, а після того, як випарується вода, додати рослинне масло і злегка обсмажити.

Додати 500-700 г корейської моркви і трохи майонезу.

З рисом і естрагоном

Найбільше він підійде до риби. Готують його так:

  • 30 г рису відварити у великій кількості води;
  • 80 г печериць зварити в підсоленій воді і порізати великими шматками;
  • 4 помідори порізати кружальцями;
  • 1 білу або червону цибулину нашаткувати.

Салат посолити, заправити олією або майонезом (за смаком), перемішати і посипати дрібно порізаним естрагоном.

Що приготувати на новий рік з десертів?

Для новорічної ночі краще приготувати легкий десерт, торт спекти з невеликою кількістю жиру. Запивати його не обов’язково чаєм. Підійдуть лікери та мускатні вина.

Торт

  • 4 яйця;
  • 250 г цукру;
  • 370-380 г збитих вершків;
  • фрукти.

Збити білки, поступово додаючи цукор, поки він не розчиниться і маса не стане пишною, з стійкими піками. На папері для випічки накреслити коло діаметром 20 см і застелити нею деко. Білкову масу викласти всередину кола і вирівняти ножем рухами від низу до верху так, щоб по краю коржі утворився хвилеподібний бортик.

Випікають корж в заздалегідь прогрітій духовці при температурі + 150 ° С 30 хвилин, потім знижують її до + 120 ° С і печуть ще 10 хвилин, після чого духовку треба вимкнути і залишити корж в духовці до повного охолодження. Прикрашають торт збитими вершками і фруктами безпосередньо перед подачею.

Фруктовий салат

  • по 2 банана, апельсина і яблука;
  • 3 ківі;
  • по 100 г родзинок, кураги, чорносливу і горіхів;
  • 2-3 шт. білого зефіру;
  • 0,5 л ананасового йогурту;
  • 1 ст. л. желатину.

Десерт викладається на блюдо в такій послідовності:

  1. Дрібно і тонко порізані яблука, родзинки.
  2. Кружечки бананів і горіхи.
  3. Кружечки ківі і дрібні шматочки кураги.
  4. Зефір, порізаний колами.
  5. Кубики апельсинів.

Желатин розвести невеликою кількістю води, приготувати його за рецептом, додати в йогурт і залити салат. Верх прикрасити чорносливом і поставити десерт в холодильник для застигання. Перед подачею можна викласти на нього кульки морозива.

Дивіться ще

Новорічні закуски 2020

Кожен Новий рік ми чекаємо з нетерпінням і звикли відзначати в стилістиці тої тварини, якій …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *