Головна / Рецепти / Найцікавіші десерти на Новий рік 2019

Найцікавіші десерти на Новий рік 2019

Багато господинь вважають, що на Новий рік десертів багато не буває. Дійсно, то в гості хтось несподівано завітає і треба щось збагнути до чаю, то себе улюблених солоденьким побалувати і в сам святковий вечір, і в наступні дні … Та, ще й діти … Словом, одним тортом тут явно не відбудешся – треба ліпити щось на солодке ще. Що ж, спробуємо в допомогу нашим кулінарним чарівницям презентувати кілька чудових за смаком, нескладно готуються і шалено ошатно виглядають – дійсно по-святковому – рецептів десертів на Новий рік 2019.

Бурфи

Чи готові битися об заклад, це забавне назва першими вивчать ваші діти, так, і дорослі, мабуть, одного разу спробувавши це чудове традиційне індійське ласощі, внесуть його в список своїх солодких фаворитів! Інгредієнти: цукор – 200гр; банани – 400гр; вода – 200мл; сухе молоко – 200гр; родзинки – 50гр; курага – 50гр; вершкове масло – 100гр; мигдаль – 50гр. Цукор розводимо у воді і варимо з нього сироп. Банани чистимо і дрібно нарізаємо, відварюємо в цьому сиропі протягом 40 хвилин. Ізюм, мигдаль і курагу дрібненько нарізаємо. Готовність бананів виражається в темному кольорі і кашоподібною консистенції, і після здобуття її ними, всипаємо в них горіхово-сухофруктовий суміш. Туди ж додаємо сухе молоко і ретельно перемішуємо, окремо розтоплюємо вершкове масло і заливаємо його в нашу каструльку з бананами. Все добре розмішуємо і трохи ще прогреваем, після чого викладаємо масу в формочку, накриваємо харчовою плівкою і завантажуємо в морозилку на годину. Для красивої сервіровки десерт нарізаємо прямоугольничками або ромбиками, поливаємо його шоколадною і / або кольоровою глазур’ю, оформляємо посипкою або іншим декором. Можна відразу розкладати суміш по фігурним формочках, додавати ще в процесі приготування харчові барвники і тоді блюдо буде виглядати ще новорічне.

«Молочні ріки – самоцвітні берега»

Цей десерт напрочуд простий у приготуванні, але виглядає він дійсно ефектно. Дуже зручний варіативність формами подачі і вражає своєю найніжнішою консистенцією. Інгредієнти: сметана (20%) – 0,5 л; цукор – 1ст .; ванілін – на кінчику ножа; желатин (швидкорозчинний) – 15гр; вода (окріп) – стакан для желатину і за рецептурою для желе (радимо брати менше, десь на третину – вийде більш туге для полегшення нарізки); пакетики з швидкорозчинним желе – мінімум 4 кольори (жовтий, червоний, зелений, оранжевий). Якщо готуєте желе самостійно зі свіжих соків, фруктових заморожених заготовок – робите його за звичною рецептурою, але, намагайтеся, щоб воно вийшло дуже тугим, і кольору відрізнялися один від одного. Можна один з видів зробити, додавши в нього синій харчовий барвник або підфарбувавши сиропом для коктейлів блю-кюрасао. Загалом має вийти 4-5 плоских посудинок з желе, з товщиною шару в сантиметр. Все це завантажуємо в холодильник і чекаємо, поки застигне. Потім розводимо в окропі желатин для суфле (в склянці води). Для суфле збиваємо сметану з цукром до повного розчинення останнього, вводимо ванілін, ще раз збиваємо. Желе дістаємо з холодильника і нарізаємо кубиками гострим ножем прямо в тарілках. Готуємо ємність / ємності, в яких будемо збирати десерт. Желатин вводимо в сметанним суміш, розмішуємо ложкою (з блендером краще не експериментувати – може згорнутися, расслоиться), трохи наливаємо на денце ємності. Потім в хаотичному порядку набираємо кубиків всіх кольорів і засипаємо денце. Поливаємо суфле. Знову різнобарвна желюшка. Знову суфле. І так, поки не скінчиться ємність або компоненти. Верх добре закінчувати желе (якщо не робите перевернутий), щоб гострі грані «самоцветіков» стирчали зверху в різні боки. Поставити застигати все в холодильник. Оформляти десерт можна порційно – заливаючи відразу в креманки, в широкі келихи, але, неодмінно прозорі, щоб видно було всю красу. Можна використовувати прозорий сервірувальна судок і прямо в ньому подавати на стіл, прикрасивши м’ятою. Можна попередньо вистелити плівкою ємність, і коли десерт застигне, перевернути його на плоску тарілку, а потім нарізати, як торт. Зробити те ж саме, але без плівки – просто в формочках для кексів, тарталеток або інший фігурної випічки і вийняти. Кільцеподібна форма для бісквітів з перевертанням – ідельно … Словом – на ваш розсуд!

Суфле з чорносливом

Гранично простий і дуже смачний рецепт – рідний брат згаданого вище, так як суфле для нього готується так само. Але, він неодмінно порадує всіх шанувальників чорносливу. Так, і виглядає цей десерт дуже стильно і незаяложений. До того ж поєднання чорносливу, горіхів і сметанним кремом – класика, що не меркнущей з роками. Інгредієнти: сметана (20%) – 0,5 л; цукор – 1ст .; ванілін – на кінчику ножа; желатин – 15гр; окріп – стакан; чорнослив (б / кісточок) – 200гр; волоські горіхи (цілі, чищення, розібрані на половинки) – приблизно стакан. Сметану збиваємо з цукром, додаємо ванілін. Паралельно розводимо желатин і доводимо до кипіння промитий чорнослив, знімаємо з вогню, зливаємо і студії. При бажанні горіхи можна злегка обсмажити на сухій сковороді, але це необов’язково. Потім кожну черносливину начиняє одним горішком (чорнослив, ясна річ, вибирати треба було великий). У сметану заливаємо остиглий желатин і акуратно розмішуємо ложкою. Беремо плоский судок, Блюда глибиною мінімум пару сантиметрів, обов’язково плоске, розкладаємо в будь-якому порядку (концентричними колами, можна написи викладати, візерунки – включайте фантазію) чорнослив. І акуратно ллємо в блюдо суфле так, щоб покрило чернослівіни на 2/3 по висоті, потім залишками ложкою поливаємо самі сухофрукти – біла маса красиво стікає, залишаючи легкі сліди, і крізь них проглядає чорнота чорносливу … При подачі можна прикрасити тертим шоколадом, м’ятою.

Тірамісу-трайфл з полуницею

Свіжу полуницю зараз взимку дістати нескладно, тим більше що для такого свята, як Новий рік, ми і не на такі подвиги наважуємося. В крайньому випадку, її можна замінити будь-якими сезонними, не міняють колір фруктами: ківі, консервованими абрикосами або ананасами і т.п. Інгредієнти: полуниця – 980гр; вершки збиті – 2 ст .; маскарпоне – 225гр; ванільний пудинг – 100гр; шоколад (гіркий) – 170гр; печиво – 85гр; молоко – 1,5 ст .; кави (міцний) – 2 ст. Полуницю нарізаємо слайсами, залишивши одну на прикрасу. Сухий пудинг розводимо в молоці, чекаємо кілька хвилин, і відправляємо в холодильник ще ненадовго. Збиваємо маскарпоне до стану крему, змішуємо з пудингом, готуємо каву і збиваємо вершки і вводимо останні в крем. Беремо салатник з плоским дном або порційні креманки, печиво маку в каві, і третина його укладаємо на дно салатник (для креманок все розраховуємо пропорційно). Поверх розкладаємо третину полуниці, третина потертого шоколаду і третину маскарпоне. Повторюємо шари ще двічі. Останніми повинні йти маскарпоне і шоколадна посипка. Потім все виставляється на холод на ніч. Прикрашаємо тірамісу нарізаною на ваш смак полуницею (ефектно виглядає залишений хвостик) і м’ятою, за бажанням.

Дивіться ще

Новорічні закуски 2020

Кожен Новий рік ми чекаємо з нетерпінням і звикли відзначати в стилістиці тої тварини, якій …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *