Головна / Рецепти / Нові цікаві рецепти на Новий рік 2019

Нові цікаві рецепти на Новий рік 2019

Отже, прийшов час для всіх наших майстерних господинь поламати голову над складанням святкового меню до новорічної ночі. Адже хочеться не тільки щоб банкет вдався на славу, всі були задоволені смаковими поєднаннями і ситі, але і обов’язково чимось здивувати присутніх за столом, адже Новий рік, як ніщо інше прямо натякає на те, що пора дати дорогу чогось дійсно нового ! Зізнайтеся, скільки страв в вашу бутність головнокомандувача сковорідками і каструлями вашого будинку перекочувало з новорічного меню потім і в повсякденне? Скільки раз випробуваних на святі страв сподобалося настільки, що потім у вас цей рецепт випрошували все друзі і родичі? Ото ж бо … Що ж, спробуємо оцінити, що новенького в плані новорічної кухні нам готові запропонувати адекватні портали рецептів і ексклюзивні інтерв’ю з кращими шеф-кухарями світу!

Салати і закуски

Картопляний салат з беконом

Оригінальна прочитання класичного салату порадує всіх новими нотами добре знайомого смаку, а його життєрадісні фарби додадуть яскравості святкового столу. Його ж гранично просте і швидке приготування порадує своєю нехитрістю потрапили в цейтнот господинь. Інгредієнти: сирий бекон – 54гр; картопля – 305гр; гірчиця в зернах – 18,5гр; корнішони (марин.) – 95гр; цукровий сироп – 10 мл; соус барбекю (білий) – 55мл; цибуля сушена – 10гр сіль пісне масло – 2 мл; яйце – 1шт. Картопля запікаємо в фользі в духовці і чистимо від шкірки. Огірки нарізаємо кільцями (чим вони будуть дрібніше, тим краще). Змішуємо їх з цукровим сиропом, соусом барбекю і гірчицею. Картоплю нарізаємо великими кубиками і трохи нагріваємо. Бекон ріжемо тонкими пластинами приблизно 1,5х1,5см, злегка обсмажуємо і змішуємо з картоплею. Всі з’єднуємо з огірками і соусом. Окремо готуємо яйце-пашот наступним чином. На харчову плівку розбиваємо яйце, скроплюємо його олією, солимо, зав’язуємо плівку мішечком і занурюємо в окріп на 4 хвилини. Подача салату – порційна. На тарілку кругом викладаємо салат, а в середину – яйце-пашот, після чого його трохи надрезаем. Все притрушуємо сушеним цибулею.

Салат «Ташкент»

Ще один найпростіший, але шалено смачний салат, ідеально відтіняє смак безлічі новорічних страв. До того ж для зимового столу – це просто знахідка, адже він буквально кишить вітамінами. Інгредієнти: телятина (філе) – 160гр; редька (зелена, узбецька або дайкон) – 240гр; зелень – 4гр; цибуля (ріпчаста) – 36гр; майонез; яйце – 2шт. Телятину варимо в підсоленій воді (хвилин за 50 вона дійде до потрібної кондиції). Солити з розрахунку 30гр солі на 2 л води. Через півгодини після початку варіння потрібно зменшити вогонь. Готове м’ясо нарізаємо соломкою. Важливий нюанс: телятина дуже любить кришитися на волокна, тому, щоб шматки вийшли при нарізці акуратними, відварювати її рекомендується за добу, після чого їй треба дати гарненько відстоятися. Редька аналогічно нарізається соломкою. Лук потрібно нарізати тонкою соломкою і обсмажити у фритюрі до золотистої скоринки, обсушити на серветці. Змішуємо всі інгредієнти разом і заправляємо салат майонезом (краще зробити домашній). Яйця варимо круто, ріжемо четвертинками і прикрашаємо ними, а також зеленню салат.

Рибна закуска тар-тар

Дивно легка і оригінальна закуска буде свіжо виглядати на заставленим традиційними стравами столі. До того ж вона виключно пікантна і корисна. Інгредієнти: філе муксуна – 60гр; філе лосося – 60гр; кінза – 2 гр (гілочка); кунжут (навпіл білого і чорного) – 1гр; рисові чіпси – 20гр; соус «ПОНЗІ» – 20гр. Для соусу: масло кунжутне – 15гр; соус соєвий – 75гр; імбир (св.) – 3гр; фреш апельсиновий – 50гр; часник – 2 гр; соус «Мирин» (продається готовим) – 20гр. Для соусу часник дрібно рубаємо з імбиром, перемішуємо з іншими інгредієнтами. Рисові чіпси можна купити готові або ж зробити самостійно. Для них нам знадобиться пісне масло, пара грамів солі, 400гр соусу «Крабовий біск» і 100 гр рису Довгозернистий. Розварюється присолену рис в Біска, поки він не буде нагадувати кашку, пропускаємо через блендер і проціджуємо ситом. Змащуємо силіконовий лист олією і наливаємо туди рисову масу дуже тонко – на 2 мм. У духовку треба поставити ємність з водою, після чого висушувати чіпси на 120 градусах приблизно 2,5 години. Потім вони дістаються, нарізаються трикутничками або інший бажаною формою, і висушуються на деку протягом ночі на відкритому повітрі.

Перед подачею потрібну кількість чіпсів обсмажуються у фритюрі при 190градусах, але, спостерігаючи за тим, щоб вони не набули темний колір. Потім їх слід висушити на паперових рушниках. Якщо не вдалося дістати соус «Крабовий біск», його теж можна приготувати самостійно з наступних інгредієнтів: корінь селери – 100гр; цибуля – 200гр; пісне масло; морквина – 100гр; томат-паста – 100гр; часник – 20гр; крабовий хітин – 500гр; фенхель (корінець) – 30гр; чебрець – 5гр; томати – 150гр; імбир св. – 20гр; рідина від крабів (виходить в процесі розморожування); горілка на анісі – 30гр; вода – 3-4л. Крабовий хітин нарізаємо ножицями і обсмажуємо в каструльці з товстим денцем з додаванням олії, поки він не стане червоним. Туди ж всипаємо попередньо нарізаний імбир і часник (досить крупно) і все разом смажимо буквально кілька секунд. До цього всі овочі крупно нарізаємо, і тепер їх теж всипаємо до хітин, але стежимо, щоб вони не набули золотисту скориночку – якщо масло занадто швидко вбралося продуктами, краще додати води. Все тушкуємо кілька хвилин, після чого вводимо томат-пасту, ще трохи смажимо, кладемо помідори й тушкуємо ще якийсь час.

Потім швидко все заливаємо рідиною, яка залишилася після розморожування крабів, так, щоб вона покрила повністю вміст казанка, чекаємо поки закипить, вкидаємо петрушку і чебрець і все разом варимо 40 хвилин на маленькому вогні. Після чого вливаємо горілку і ретельно все проціджуємо. Знову кип’ятимо і студії. Для самого тар-тара обидва види рибного філе нарізаємо кубиками окремо і поливаємо їх соусом «ПОНЗІ», щоб просочилися. Потім на розкладені на блюді чіпси викладаємо шматки риби, прикрашаючи кунжутним міксом і кінзою.

Гарячі страви

Качина грудка під брусничним чатні

Раз вже свинина в цей Новий рік під забороною, чудовою альтернативою їй в плані гарячих страв стане качатина. Виглядає – елегантно, на смак – божественно. Правда, це – надзвичайно примхлива в готуванні м’ясо, з ним треба бути насторожі … І, поради шеф-кухаря будуть тут ой як до речі … Інгредієнти: грудка (качатина, вибирати з товстою шкірою) – 150гр; груша (соковитий сорт, хороший «конференс» або «абат») – 0,5шт; цукор – 20гр; мед – 30гр; коньяк – 40 гр; чебрець св. – 2 гр; гвоздика – 1шт; аніс – 1шт; масло; м’ята – 1гр; чатні – 50гр; брусниця – 20гр; сіль. Для чатні: цукор – 40 гр; брусниця – 100гр; чебрець – 1гр; аніс – 1шт; гвоздика – 2шт. Щоб приготувати чатні, все його компоненти змішуємо в сотейнику і ставимо варитися на маленькому вогні, до розчинення цукру. Спеції витягаємо. Тепер готуємо саму качку. Шкірку надрезаем на ній хрестом, натираємо з усіх боків сіллю, а також чебрецем і на сковороді обсмажуємо до золотистого з обох сторін (важливий нюанс – сковорідка спочатку повинна бути холодною, щоб м’ясо рівномірно прогрівається разом з нею). Запікаємо грудку на 200 градусах в духовці 7 хвилин. У жир на сковорідці занурюємо грушу і обсмажуємо її до золотистого. Виймаємо серцевину з кісточками, всипаємо цукор, спеції, додаємо коньяк, сік лайма і мед. Підпалюємо, чекаємо поки згасне. Отриману суміш випаровуємо до карамельної консистенції, після чого одну тільки грушу виймаємо і засовуємо в духовку до качці на пару хвилин. Готова качка нарізається тонкими порційними шматками, якщо проступив жир – трохи підсушують його серветкою. Вивантажуємо на блюдо, поруч встановлюємо грушу, кладемо в неї чатні і поливаємо все соусом з сковороди. Подавати зі свіжими ягодами брусниці і м’ятою.

Феттуччіне з копченим лососем

Ця страва додасть істинно італійського настрою Нового року! Інгредієнти: феттуччіне – 8шт; лосось (холоднокопченний) – 400гр; соус «Пронто» (продається готовим) – 280гр; помідор – 4 шт; оливкова олія – ​​50мл; цибуля-порей – 0,5шт; вино (сухе, біле) – 100мл; базилік (прикраса) – 12шт; пармезан – 80гр; вершки (33%). Лосось ріжемо кубиками, помідори – половинками, а цибуля – тонко, кільцями. Пасту відварюємо до аль денте (хвилин 7, не більше) в підсоленій киплячій воді. Томати скроплюємо оливковою олією, перчимо і солимо, випікаємо в духовці при 200 градусах хвилин п’ять. Рибу обсмажуємо на оливковій олії при середній температурі близько хвилини, всипаємо до неї цибулю і знову обсмажуємо. Потім додаємо вино і чекаємо, поки воно повністю випарується, після чого перчимо і солимо. Поки риба ще на вогні, заливаємо її вершками і соусом «Пронто», все змішуємо, туди ж закладаємо злиті на ситі феттуччіні і все разом тушкуємо близько хвилини, безперервно помішуючи. Засипаємо тертим пармезаном і чекаємо, поки він розплавиться, знову перемішуємо. Сервіруємо наступним чином: на центр тарілки кладемо по парі половинок помідорів, навколо обкладає пастою і прикрашаємо все листочками базиліку.

Солодке

Яблука у вині

Витриманий фруктовий десерт неодмінно припаде до смаку справжнім гурманам. Інгредієнти: Для яблучного компоті: вино (червоне) – 200мл; яблука (краще кислі сорти) – 1 кг; заморожені ягоди мікс – 250гр; вода – 200мл; цукор коричневий – 40гр; ваніль (стручок) – 1шт; апельсин – 1шт; мед – 20гр; кориця (паличка) – 1шт; лавровий лист – 2 шт; суміш спецій (мелена, кориця, чорний перець, гвоздика, імбир, мускатний горіх) – 1ч.л. Для крамбль: цукор коричневий – 250гр; масло вершкове. – 200гр; кориця – 4гр; борошно – 180гр; вівсяні пластівці – 80гр; сіль. Спочатку займемося компоті. Яблука очищаємо, видаляємо серцевину і нарізаємо кубиками. Апельсин – кільцями, прямо зі шкіркою. У каструльку або деко наливаємо воду і вино. Додаємо туди апельсин, яблука, ягоду, корицю, лаврушечку, суміш спецій, ваніль, цукор і мед. Все акуратно перемішуємо і ставимо на годину при 180 градусах в духовку. Кожні чверть години весь вміст ємності перемішуємо. Для крамбль всі компоненти складаємо в миску і залишаємо в морозилці на півгодини. Розминаємо все руками. Після цього є два шляхи розвитку подій: приготувати пісочну крихту самостійно, або просто засипати отриманою заготівкою компоті і разом готувати протягом 15 хвилин. У першому випадку компоті окремо викладається на тарілку, а потім посипається запеченої крихтою. Для кращого смаку добре полити винним соусом це блюдо і декорувати його ванільним стручком.

Пиріг «Новорічний»

Надзвичайно красивий і ошатний, нескладний у приготуванні пиріг з успіхом замінить будь-яку випічку на святковому столі. Для сиропу: вода – 100гр; цукор – 100гр; ром / лікер; Для бісквіта: цукор – 90гр; яйця – 3шт; борошно – 90гр; цедра (з лимона); Для декору: мигдальні пластівці (смаженого); джем (оранжевого кольору, манговий або абрикосовий) – 150гр; новорічний декор; цукати. Для крему: крохмаль – 12гр; яйця – 3шт; желатин – 1лісток; цукор – 180гр; харчовий барвник (тут хороший буде жовтий) – 6кап .; вода – 75гр. Для бісквіта змащуємо деко вершковим маслом і відставляємо поки в сторону. Відокремлюємо білки від жовтків. Розігріваємо каструлю на водяній бані, виливаємо в неї жовтки і цукор, і збиваємо до тих пір, поки суміш не стане іншого кольору і не збільшиться в два рази. Важливий нюанс: для кращого ефекту заважати треба тільки в одну сторону. Потім всипаємо борошно, і, все також безперервно помішуючи, вливаємо білки. Отриману масу виливаємо на деко, присипаємо зверху цедрою свіжого лимона і випікаємо в духовці 20-25 хвилин при 180 градусах. Для сиропу в каструлі розводимо цукор з водою, кип’ятимо, помішуючи, близько 3 хвилин, охолоджуємо і присмачуємо ромом або лікером. Для крему пластину желатину замочуємо в холодній воді і нагріваємо в каструлі на водяній бані. Перемішуємо окремо крохмаль і цукор і додаємо в цю ж каструлю. Розбиваємо туди яйця і збиваємо вінчиком, поки суміш не стане густою. Важливо: стежте, щоб температура суміші не перевищувала 90 градусів, інакше яйця згорнуться. Для збагачення смаку крему можна розчиняти все не в воді, а в соку: апельсиновому, яблучному або морквяному. Після цього в суміш додаємо желатин, і збиваємо з барвником до того, як з’явиться характерний запах, і яйця не придбають готовий вид. Крем витягаємо лопаткою на холодний деко і розподіляємо по його поверхні, поки шар не стане однакової товщини. Випечений і остиглий бісквіт розрізаємо навпіл, знявши корочку, пензликом просочуємо кожну половину 200 грамами сиропу, потім намазуємо їх джемом, з’єднуємо між собою і ставимо в холодильник ненадовго. Кремом покриваємо боки і верх пирога, а потім боковини декоруємо мигдалем, і верх – будь-яким тематичним декором на ваш смак. Ось такий от набір дійсно унікальних, щодо швидких і нескладних в освоєнні страв, а головне – абсолютно незаяложених, запропонували нам найкращі кухарі країни до Нового 2019 році. Що ж, приємного вам апетиту і численних кулінарних відкриттів в прийдешньому році!

Дивіться ще

Новорічні закуски 2020

Кожен Новий рік ми чекаємо з нетерпінням і звикли відзначати в стилістиці тої тварини, якій …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *