Головна / Рецепти / Рецепти бутербродів на Новий рік 2019

Рецепти бутербродів на Новий рік 2019

Новорічний стіл без різноманітних бутербродів, як відомо, не живе. Тим більше що придумати їх можна і самостійно нескінченну кількість, і для простоти скористатися вже готовими рецептами, яких в надлишку зараз можна відшукати в інтернеті. Основних же правил, як у випадку конкретно Нового 2019 року, так і взагалі, по бутербродів всього п’ять: Компоненти повинні бездоганно поєднуватися; Бутербродики варто робити мініатюрними і не дуже ситними, щоб не заважати насиченню салатами, іншими закусок, залишаючи місце і для гарячого, і для солодкого; Все на них повинно досить міцно триматися, в тому числі і декор, не загрожуючи розсипатися в непрезентабельний купу чогось при спробі навіть просто підчепити бутерброд з тарілки; Декорувати новорічні страви, в тому числі і це, слід бездоганно (варто поламати голову над чимось оригінальним, благо, що використовуються в них продукти це дозволяють з легкістю); Використовувати тільки «дозволені» в рік Свині продукти: все м’ясо, крім свинини, які не свинячу ковбасу і шинку, зелень, овочі, сир, гриби, горіхи, рибу. Спираючись на них, спробуємо виділити кілька найяскравіших, стильних і смачних бутербродів, здатних стати справжньою окрасою новорічного банкету, підкреслити смак уживаного спиртного і майстерність господині.

З сьомгою

Інгредієнти: сьомга (слабосол.) – 120гр; багет (вчорашній) – 1шт; сметана – 20гр; гірчиця – 5гр; хрін – 10гр; кріп – 1пучок. Багет нарізаємо косими скибочками по сантиметру товщиною і підрум’янюємо в тостері, або злегка підсушують на деку в духовці на грилі (добре в цьому випадку перед завантаженням легко змастити з обох сторін соєвим соусом, після чого перевертати на кожну на решітці). Для соусу сметану збиваємо з гірчицею, хроном і дрібно нарізаним кропом. Намазуємо їм остиглий хліб, зверху укладаємо скибочки риби і посипаємо кропом.

З крабами

Інгредієнти: чорний хліб – півбуханця; крабове м’ясо (консерви) – 1б .; фенхель – 0,5шт; оливкова олія – ​​20мл; помідор – 1шт; рожевий перець – 0,25ч.л .; лайм – 1шт; перець-сіль; часник – 1зуб. Фенхель шаткуємо тонкими смугами і обсмажуємо його в розігрітому в оливковій олії до золотистого. Чистимо крабове м’ясо від плівок і розминаємо його виделкою. З половинки лайма віджимаємо сік, попередньо знявши з нього всього цедру. Листочки від фенхеля подрібнюємо, змішуємо з крабом, солимо-перчимо, посипаємо цедрою, поливаємо залишками масла від смаження фенхеля і рожевим перцем. Все змішуємо. Помідор нарізаємо тонко кружечками. Чорний хліб ріжемо скибками бутербродного розміру і підсмажуємо на грилі пару хвилин або в тостері. Потім натираємо його розчавленим часником. Збираємо бутерброд: на хліб кладемо кружечок помідори, потім крабову суміш і прикрашаємо все обраним способом в новорічному стилі.

З ікрою

Банально мазати бутерброд вершковим маслом та ікрою, погодьтеся, нудно. Але, якщо замінити масло оригінальної і дієтичної овочевий або фруктової масою може вийти і незаяложений, і корисно! Для цього витягаємо з авокадо м’якоть, гарненько розминаємо її виделкою або пропускаємо через м’ясорубку, змішуємо масу з лимонним соком, солимо-перчимо і знову добре перемішуємо. Свіжий багет нарізаємо скибками, від душі намазуємо їх пюре і зверху розподіляємо ікру. Ці бутердбродікі можна зробити на одній страві в різних поєднаннях: чорної ікри і червоною, з ікрою і червоною рибою і т.д.

Зі шпротами

Солоний огірок і шпротіни – класика будь-якого застілля. Але, для Нового року можна трохи поворожити над рецептом і отримати незвичайний смак і цікавий вид. Інгредієнти: шпроти – 1б .; батон – 1шт; сир (плавкий) – 200гр; солоні огірки – кілька штучок; маслини, зелень – для прикраси. Батон нарізаємо відповідними скибочками, злегка кулінарної пензлем змащуємо його олією з банки шпрот. Сир нарізаємо тонкими слайсами і укладаємо по одному (за розміром булки) на кожен шматочок. Відправляємо в розігріту духовку на хвилину, поки сир не розплавиться. На кожен бутерброд, поки він не охолов, кладемо по 1-2 шпротінкі, косою кружечок або смужку огірочка і декоруємо все кільцями маслин і зеленню.

Лінива піца

Булочки для гамбургера або нарізаний слайсами багет; помідори – 2шт; майонез, кетчуп; сир тв. – 250гр; ковбаса (можна використовувати креветку, шинку, бекон, словом, все, що ви любите в піці) – 300гр; гриби (шампіньйони) – 100гр; зелень. Розрізаємо булочки для гамбургера навпіл, гриби нарізаємо тонкими пластинами, ковбасу і помідори – кружечками. Сир натираємо на тертці. Змішуємо кетчуп з майонезом і густо намазуємо половинку булочки, укладаємо на неї кружечок ковбаски, помідори і слайс грибочки, притрушуємо все це сиром і відправляємо в духовку на 20 хвилин при 180 градусах. Прикрашаємо зеленню і свіжими огірками.

Бутерброд «Ромашка»

Для нього нам знадобиться нарізаний рівними кружками товстий житній багет або розрізані навпіл темні булочки для гамбургерів. Інгредієнти: плавлений сирок – 2шт; яйця – 3шт; часник – 3зуб .; сіль; майонез; кукурудза, крабові палички (кілька штучок) і петрушка для прикраси. Трьом сирки, варені яйця, розчавлює часник і все це перемішуємо з сіллю і майонезом. Булочки намазуємо масою. Крабові палички розрізаємо навпіл поперек і тонкими пластинами (щоб добре було видно червоний краєчок), розкладаємо їх квіточкою і в серединку укладаємо зернятко кукурудзи. Прикрашаємо квіти гілочками петрушки. Ще один варіант таких бутербродів – «Трояндочки». Для них слайси крабових паличок робляться коротше і скручуються трояндою (обов’язково стежити, щоб у кожного шматочка була червона облямівка).

Брускетта

Італійське класичне блюдо – в міру гостре, свіже і дуже смачне. Інгредієнти: помідори; чіабатта; оливкова олія; базилік; перець; часник. Хліб нарізаємо бутербродними шматочками (1,5 см завтовшки) і підсушують на сухій сковорідці або в тостері, натираємо розчавленим часником. Помідори ріжемо дрібними кубиками, базилік – шаткуємо, все змішуємо, солимо, перчимо і заправляємо оливковою олією (якщо здається прісним, можна додати лимонний сік або винний оцет). Викладаємо суміш на чіабатту і подаємо.

Гарячі з грибами

Інгредієнти: сир тв. – 150гр; печериці – 400гр; майонез, часник; багет – 1шт. Нарізаємо печериці пластинами і обсмажуємо на олії. Трьом сир на тертці і втручається його в гриби. Багет ріжемо круглими слайсами, підсушують в духовці або в тостері, на сковорідці без масла, натираємо часником і змащуємо майонезом. Викладаємо на кожен шматочок гриби і відправляємо бутерброди в духовку «доходити» на 15 хвилин.

Капрезе

Знаменита італійська фуршетна закуска, досить швидка і проста, але дуже вишукана. Інгредієнти: хліб – 4 Слайса; моцарелла – 150гр; песто – 4ст.л .; помідори – 1шт; перець; оливкова олія. Скиби хліба (краще нарізати трикутничками квадратні буханки для тостів) обсмажуємо, помідори нарізаємо кружечками, моцарелу – аналогічно, як можна тонше або трьом на тертці. Збираємо бутерброд: спочатку хліб, потім помідор, сир, песто, солимо-перчимо, скроплюємо оливковою олією і накриваємо другим шматком хліба. Смажимо в режимі гриль до золотистого (сир повинен розплавитися) – приблизно 3 хвилини кожну сторону.

З сиром, огірком і лососем

Інгредієнти: сир (вершковий) – 120гр; лосось (копч.) – 200гр; хліб; огірки – 1шт; кріп – пучок. Обсмажуємо нарізану бутербродними скибками хліб в оливковій олії по хвилинці з кожного боку, виймаємо і висушуємо на паперових серветках. Лосося розбираємо виделкою на невеликі шматочки, нарізаємо кріп. Перетираємо рибу, кріп і сир, солимо, перчимо, і укладаємо на хліб, прикрасивши кожен шматочок огірком (умеліци можуть зібрати трояндочку, варіант простіше – встромлена половинка кружечка).

З брезаолой (або шинкою з індички) і ананасами

Інгредієнти: ананас – 1б .; хліб для бутербродів; майонез; шинка (яловича Брезаола або з індички) – 300гр; сир тв. – 200гр; зелень; пісне масло. Кілець ананаса і тонких слайсів шинки нам знадобиться стільки скибочок, скільки у нас шматочків хліба. Хліб обсмажуємо в злегка змащену маслом сковороді і студії. Намазуємо майонезом, покриваємо шматком шинки, зверху – ананас і пластина сиру. Запікаємо в духовці 5 хвилин на 180 градусах. Перед подачею на стіл посипаємо свіжою посіченою зеленню (подавати гарячими). У поглиблення (сир злегка «запал» в дірку колечка ананаса), можна покласти маслінку.

Дивіться ще

Новорічні закуски 2020

Кожен Новий рік ми чекаємо з нетерпінням і звикли відзначати в стилістиці тої тварини, якій …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *