Головна / Рецепти / Рецепти простих салатів на Новий рік 2019

Рецепти простих салатів на Новий рік 2019

Салати – справжні королі новорічного меню. Без абсолютно неймовірного їх кількості не обходиться жоден банкет на честь цього свята, причому кожна господиня зі шкіри геть лізе, щоб подати до столу не тільки улюблені членами сім’ї якісь традиційні речі, а й щось зовсім новеньке. Адже Новий рік – це, як відомо, пора чудес, в яку ми просто зобов’язані чогось дивуватися і чимось захоплюватися. Що ж, спробуємо подарувати нашим читачам кілька однозначно незрівнянних, креативних і, що приємно, простих салатів на Новий рік 2019. І дуже сподіваємося, що вони вам сподобаються і стануть прикрасою вашого свята!

«Зимове сонце»

Салат чимось нагадує печінковий торт, робиться так само легко, але при цьому виглядає не в приклад витонченіше. Яскраве поєднання білосніжних і жовтих відтінків відразу привернуть до себе увагу гостей, а його оригінальний і приємний смак обов’язково забезпечить собі запис в домашней книге найулюбленіших рецептів! Інгредієнти: печінка (яловича) – 500гр; рис (пропарений) – 1ст .; кукурудза – 200гр; яйця – 4 шт; пісне масло; борошно; сир тв. – 200гр; Для майонезу: пісне масло – 150мл; жовток – 3 шт; сіль; гірчиця – 1ч.л .; лимонний сік – 30мл; цукор – 1ч.л. Печінку Шпара окропом і відразу ж занурюємо в крижану воду, щоб легше було зняти верхню плівку. Якщо печінка гірка, її попередньо можна вимочити в молоці. Нарізаємо її шматочками по сантиметру товщиною, паніруємо в борошні й обсмажуємо в розпеченому рослинному маслі до золотистого (буквально пару хвилин). Потім даємо їй стекти на паперову серветку і трьом на тертці ці шматочки. Рис відварюємо або запарюємо, в залежності від типу, яйця теж варимо, чистимо, розбираємо на білки і жовтки і окремо трьом. Таким же чином готуємо і сир. Щоб зробити майонез, збиваємо міксером все його компоненти. Збирається салат в наступному порядку, шарами: печінка, рис, кукурудза, сирок і яйця. Кожен шар промащується майонезом, включаючи і верхній, а потім він посипається тертим жовтком. Важлива рада: салат краще зробити напередодні подачі на стіл, щоб він встиг добряче просочитися.

Салат «Французький»

Від цього салату так і віє сонної романтикою потопаючого в сонце і запахах пряних трав Провансу, і він, безперечно, як ніхто інший, гідний стати коронною стравою серед поданих до новорічного столу закусок. Інгредієнти: груша (твердий, соковитий сорт, не надто солодкий) – 2шт; сир (блакитний сорт) – 150гр; волоські горіхи – 1ст .; оцет (бальзамічний) – 1ст.л .; мед – 2ст.л .; пісне масло – 0,5ч.л .; гірчиця в зернах – 3ч.л .; листовий салат; йогурт – 200гр. Обсмажуємо на розпеченій сухій сковороді горіхи, безперервно їх помішуючи. Коли вони почнуть видавати аромат, заливаємо їх медом прямо на сковороді і теж перемішуємо, карамелізіруя складу протягом двох хвилин. Мажемо тарілку олією (щоб не пристало), і викладаємо на неї горіхи, дотримуючись відстань між часточками, інакше вони склеяться. Грушу ріжемо часточками, сир ламаємо руками невеликими скибками. Готуємо заправку, змішуючи оцет, йогурт і гірчицю. На сервировочной тарілці розкладаємо салат, засипаємо його остиглими горіхами, часточками груш і сиром. Соус подається окремо.

Теплий салат з куркою

Теплі салати – це саме те, що потрібно вогкий зимовими вечорами. А пікантний смак і квітчастий хаос в тарілці готові дивувати і дивувати всіх, хто їх пізнає! Інгредієнти: цибуля – 1шт; філе курки – 350гр; йогурт – 300гр; картопля – 4 шт; сіль перець; лимонний сік – 2ст.д .; яблуко (зелене) – 2шт; салат, кріп, кінза; часник – 3зуб .; пісне масло; мед – 2ч.л. Курку нарізаємо соломкою і обсмажуємо її в гарячому маслі до золотистого. Викладаємо на серветки і даємо жиру стекти, солимо-перчимо. Лук попередньо нашінковиваем, обсмажуємо і перемішуємо з м’ясом. Яблука ріжемо дрібними кубиками, трохи скроплюємо лимонним соком. Картоплю відварюємо і теж ріжемо кубиком. Часник дрібно рубаємо і змішуємо в окремій мисці з іншими інгредієнтами. Окремо рубаємо зелень і змішуємо її в міксері з йогуртом, лимонним соком і медом для соусу. Перед подачею розігріваємо курячу суміш, на порційні тарілки викладаємо салат, а потім засипаємо все теплою куркою з овочами. Соусом можна полити все в тарілці перед подачею або ж сервірувати його окремо.

«Креветки в снігу»

Ще один досить цікавий варіант салату для любителів морепродуктів. Дуже святково виглядає, а готується зовсім нескладно, спробуйте! Інгредієнти: яйця – 4 шт; пісне масло; гірчиця – 1ч.л .; креветки – 350гр; сир тв. – 200гр; цукор – 1ч.л .; цедра лайма; яйця перепелині – 7шт; сіль перець; кріп, кінза. Сир тремо на тертці, яйця курячі відварюємо, відокремлюємо білок від жовтка і окремо теж натираємо. Сир перемішуємо з жовтком. Креветки відварюємо і студії, чистимо, якщо вони нечищені. Перепелині яйця (сирі) збиваємо з сіллю, цукром і гірчицею, майже під кінець вводимо пісне масло і все разом перемішуємо. Приправляємо соус лаймовим соком і дрібно нарізаною зеленню. При подачі на тарілки викладаємо салат, білок, суміш тертого сиру з жовтком – шарами. Поверх укладаємо креветок, скроплюємо все лимонним соком і посипаємо лаймовою цедрою. Соус подається окремо.

«Серце Нового року»

Цікавий і дуже простий салат з субпродуктами не боляче вдарить по бюджету, а його смак вразить своєю екзотичністю. Інгредієнти: печериці – 250гр; курячі сердечка – 250гр; оливки (зелені) – 10шт; сіль; майонез; помідори – 3шт; яйця – 2шт; Зелена цибуля. Печериці нарізаємо тонкими пластинами і обсмажуємо до золотистого. Курячі сердечка відварюємо в солоній воді приблизно годину, після чого нарізаємо тонко соломкою. Помідори ріжемо кубиками, зелену цибулю шаткуємо, а оливки нарізаємо кружечками. Перемішуємо всі компоненти. Яйця відварюємо, дрібно нарізаємо і теж втручаємося в салат. Солимо, заправляємо майонезом і даємо трохи настоятися в прохолодному місці перед подачею.

Рибне олів’є

Якщо вам приївся смак традиційного олів’є, спробуйте майже те ж саме, але … з печінкою тріски! Оригінальне поєднання смаків, незаяложені назву і податливість до будь-якого декорування – ось секрет успіху цього простого салату! Інгредієнти: яйця – 3 шт; печінка тріски – 1б .; майонез; яблуко (зелене) – 1шт; зелений горошок – 1б .; зелень петрушки, кропу; сіль. Яйця відварюємо, студії та чистимо. Зливаємо рідину з печінки. Яйця натираємо на дрібну терку і гарненько перетираємо з печінкою. Трьом яблуко на тертку, вводимо в масу і все перемішуємо, туди ж всипаємо горошок, солимо. Зелень дрібно кришимо і заправляємо нею, а також майонезом салат.

Японський салат

Нехай назва цього салату не вводить вас в спокусу – він до азіатської кухні не має ніякого відношення. Просто один його компонент має багато спільного з масою страв кухні цієї країни – це омлет, з яким, як відомо, будь-яка їжа здається в рази ніжніше і приємніше за смаковими відчуттями. Інгредієнти: яйця – 4 шт; шинка – 300гр; соєвий соус – 1ч.л .; гриби (білі або печериці) – 1б .; сіль; майонез; лимонний сік; цибуля – 1шт. Сирі яйця розбиваємо в миску, полив соєвим соусом і солимо, збиваємо. Розігріваємо сковорідку з олією і смажимо на ньому омлет до готовності з обох сторін. Студія, нарізаємо його тонкими смужками.

Мариновані грибочки аналогічно нарізаємо смужками, як і шинку, а цибуля – дрібними кубиками і скроплюємо його лимонним соком. Перемішуємо всі компоненти, приправляємо майонезом і прикрашаємо на свій смак. Цей класичний мексиканський салат подається порційно в креманках. Він дуже легкий, просто робиться і прекрасно збуджує апетит перед гарячим! Інгредієнти: майонез; перець чилі (мелений) – 1ч.л .; кукурудза св. – 3кочана; лайм – 1шт; сіль; сир тв. – 30гр. Кукурудзу варимо, студії та зрізаємо з неї зерна. Перемішуємо їх з соком лайма і майонезом, сир натираємо на тертку. 2/3 його змішуємо з кукурудзою, решта прібережем для посипання. Кукурудзяну масу укладаємо в креманки, притрушуємо перцем і посипаємо залишками сиру.

«Маркіз»

Цей салат настільки красивий і оригінальний, що зовсім не потребує додаткового прикрасі. Інгредієнти: куряче філе – 300гр; апельсин – 4 шт; огірок – 1шт; майонез; яйця – 3шт; яскраві ягоди для прикраси (добре брати щось кисленьке, наприклад, журавлину). Апельсини моєму, зрізаємо верхівку «короною» (звивисті надрізи), виймаємо з них м’якоть і дрібно її нарізаємо. Яйця відварюємо і нарізаємо кубиками. Філе – аналогічно (хто любить гостріше, радимо відварювати у великій кількості пряних спецій). Огірки нарізаємо кубиком, все разом перемішуємо, заправляємо майонезом і укладаємо в кошики з апельсинів.

«Пінгвін»

Надзвичайно милий салат, від якого ваші гості не залишать і ложки до кінця банкету! Інгредієнти: яйця – 4 шт; огірки сол. – 2 шт; майонез; картопля – 3 шт; оливки – 1б .; морквина – 2шт; сардини – 1б .; кукурудза – 1 / 3б. Відварюємо моркву і картоплю, яйця, все чистимо. Натираємо картоплю, моркву дрібно, білки відокремлюємо від жовтків і натираємо окремо. Консерви витягаємо, прибираємо кістки і розминаємо виделкою. Оливки розрізаємо вздовж. З однієї оливки робимо кружечки-оченята, з морквини – трикутничок-носик і лапки (за формою нагадують перевернуту корону). У довгастий судочек викладаємо у формі тушки пингвинчика картоплю, змащуємо шар майонезом. Потім кладемо огірочки, кукурудзу, змащуємо майонезом. Потім жовтки і знову майонез, і, нарешті, консерви і знову майонез. Передостанній шар – морква, покрита майонезом. І, нарешті, останній – білок. Половинками оливок викладаємо крильця, контур головки, формуємо личко з вічко-кружечків і морквяного носика. У нижній частині кладемо лапки.

«Ялинка»

Варіант класичного для багатьох олів’є з ковбасою. Родзинка якого – в простому і оригінальному тематичному прикрасі. Інгредієнти: морква – 2 шт; горошок – 500гр; картопля – 5шт; ковбаса вар. – 300гр; зелень; зелена цибуля – 1пучок; огірки солоні – 5шт; майонез; сіль. яйця – 7шт; Морквину і картоплю відварюємо, чистимо, ріжемо кубиком. Яйця – аналогічно. Як і солоні огірки, а також ковбасу. Всі разом перемішуємо з майонезом і солимо. У Блюда викладаємо салат у формі ялинки (добре зробити мінімум 3 ярусу лапок) і гарненько намазуємо його майонезом. Цибулю дрібно нарізаємо, засипаємо весь салат і поверх укладаємо зернятка кукурудзи і граната, щоб вийшли ланцюжка гірлянд.

«Гніздо зозулі»

Надзвичайно оригінальна подача цього салату продемонструє всім, наскільки творчою людиною ви є, а його смак сподобається навіть найдосвідченішим гурманам! Інгредієнти: куряче філе (копчене) – 150гр; яйця перепелині – 10шт; мариновані гриби (білі) – 1 / 3б. (Півлітрової); зелена цибуля – 3 пера; картопля – 5шт; зелень; огірок сол. – 1 шт; пісне масло – 200 мл; майонез; сир тв. – 80гр; сіль. Картоплю чистимо і натираємо на тертку для корейської моркви. Відкидаємо на друшляк, даємо стекти, потім висушуємо паперовими полотенечко. У фритюрниці або глибокому сотейнику обсмажуємо картоплю в гарячому маслі до рум’яності. Спочатку потрібно присолити, а в процесі – постійно перемішувати, щоб прожарка йшла рівномірно. Витягуємо готову картоплю-фрі і висушуємо рушниками знову. Мариновані гриби нарізаємо кубиком, як і копчене філе, а також сир і солоний огірок. Цибулю дрібно шаткуємо. Змішуємо всі компоненти і заправляємо салат майонезом. Блюда вистилає листям салату, в центр гіркою викладаємо салат, роблячи невелике заглиблення в центрі. Обсипаємо блюдо смаженою картоплею. А в центр, в поглиблення, укладаємо відварені перепелині яєчка.

Салат «Ніжність»

Дивно ніжний, буквально тане на язиці салат, здатний ідеально відтінити смак новорічного шампанського. Інгредієнти: консервоване м’ясо краба – 250гр; кукурудза – 250гр; морквина – 200гр; капуста – 200гр; яйця – 3шт; сіль; майонез; пір’ячко зеленої цибулі. М’ясо краба витягаємо з рідини і нарізаємо кубиками. Капусту дрібно шаткуємо. Морквину відварюємо і натираємо на дрібну терку, як і яйця. Кукурудзу промиваємо окропом і ділимо на чотири частини, ¼ втрутитися до інших компонентів в салат. Все приправляем майонезом і викладаємо в вузьку сервірувальний тарілку у формі кукурудзяного качана. Намазуємо поверхню майонезом і рядочками укладаємо весь залишок кукурудзи. Пір’ячко цибулі розрізаємо уздовж з одного боку і розгортаємо їх, після чого формуємо з них зелений чашолисток качана і ніжку.

Дивіться ще

Новорічні закуски 2020

Кожен Новий рік ми чекаємо з нетерпінням і звикли відзначати в стилістиці тої тварини, якій …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *