Головна / Рецепти / Риба на Новий рік 2019 – 5 рецептів смачної і корисної риби з фото

Риба на Новий рік 2019 – 5 рецептів смачної і корисної риби з фото

Жодне свято не обходиться, звичайно ж, без рибних страв, а особливо, новорічний. Ми намагаємося приготувати що – щось незвичайне і більш вишукане з цих морських продуктів, які дуже цінні своїм біологічним складом для людського організму. Сорти вибираємо найдорожчі, ну в міру свого бюджету природно, а потім творимо з цих тушок все, що спаде на думку: запікаємо в сирних шубках, смажимо і подаємо під різними соусами, готуємо салати, нарізки, закуски і багато іншого. А ви нарешті – то вирішили, що приготувати на Новий рік 2019 такого оригінального і незвичайного? Якщо немає, тоді наша стаття допоможе вам у цьому питанні, надавши 5 фото рецептів смачної і корисної риби на Новий рік 2019 своїми руками приготованими. Радимо також поцікавитися відеоматеріалами, які супроводжують і доповнюють наші найкращі ідеї страв. Отже, давайте зануримося в світ кулінаріі.

Сьомга, запечена в духовці

Щоб приготувати таку смачну і ароматну рибу, як сьомга, не потрібно півдня стоять біля плити. Слідуючи нашим рецептом з фото, досить мати всі необхідні продукти під рукою, і тоді можна дуже швидко все приготувати. Правда слід пам’ятати, що сьомга повинна постояти в холодильнику, щоб як слід просочитися, тому робіть сьомгу за день – два до Нового року 2019.

Отже, основні інгредієнти:

  • Потрібно взяти два великих філе сьомги (бажано, щоб в загальній сумі вийшов кілограм);
  • Сім ложок гірчиці (гостра гірчиця не підходить);
  • Сім ст. ложок олії рослинного;
  • Винний соус (червоний) – три столові ложки;
  • Цукор – 5 столових ложок;
  • Білий перець (в горошинах) – одна столова ложка;
  • Кропу зелень (обов’язково, свіжа);
  • Морська сіль – за смаком;
  • Чорний перець.

Приготування виглядає наступним чином:

  1. У спеціальній ступці або ж в міцної мисці потрібно розтерти білий перець, цукор, а також морську сіль.
  2. Дістаємо філе сьомги і гарненько посипаємо його вище приготовленої сумішшю з усіх боків.
  3. Потім потрібно якомога дрібніше нарізати зелень кропу.
  4. У лоток (бажано, скляний), потрібно покласти філе риби, потім посипати зеленню кропу, і зверху потрібно покласти другий філе.
  5. Весь лоток краще обернути плівкою харчової, потім потрібно поставити, що – щось важке зверху, щоб вийшов прес. Лоток разом з пресом прибираємо в холодильник, краще на два дні.
  6. Два рази в день філе потрібно перевертати, і якщо з’являється сік, його потрібно зливати.
  7. Перед тим, як ви будете подавати до столу готову сьомгу, приготуйте гірчичний соус.

Приготування гірчичного соусу:

  • Потрібно збити соус винний, цукор, сіль і перець.
  • Потім в отриману суміш додається гірчиця і добре перемішується.

Ось таке блюдо може чудово доповнити ваш стіл на Новий рік 2019. Всі гості та рідні залишаться задоволеними!

Осетрина, запечена в духовці

Даний фото рецепт здасться вам нескладним, та й готується риба близько години. Якраз з духовки до столу на Новий рік 2019. Вишуканий смак і приємний ніжний аромат закрутить вам голову. Отже, приступимо.

Складові:

  • Осетрина 1 кг;
  • Яйця – 4 шт .;
  • Вершкове масло – 2 ст. л .;
  • Оливкова олія – ​​2 ст. л .;
  • Розмариновий або бальзамічний оцет – 1,5 ст. л .;
  • Лимон – 1 шт .;
  • Панірувальні сухарі – 100 гр .;
  • Мелений мускатний горіх – 10 гр .;
  • Сіль, перець за смаком;
  • Овочі за смаком;
  • Сметана – 150 мл.

Приготування:

  1. Рибу помити і обробити, знявши луску, вирізавши зябра і почистивши очеревину від нутрощів.
  2. Потім ставимо в великій каструлі воду і доводимо її до кипіння.
  3. Нашого осетра опускаємо на кілька секунд в окріп, а потім відразу ж під холодну воду. Так легко зніметься її шкіра з шипами.
  4. Натираємо осетра сіллю і залишаємо його на 40 – 60 хвилин, щоб дала сік.
  5. В цей час займемося приготуванням соусу. Для цього відварюємо яйця і забираємо жовтки. Їх ми розтираємо виделкою, додаємо мускатний горіх, сметану, панірувальні сухарі, вершкове масло і бальзамічний або розмариновий оцет. Все ретельно перемішуємо, щоб вийшла однорідної консистенції маса.
  6. Після того, як риба пустила сік, ми включаємо духовку на 190 градусів. Деко змащуємо маслом і застилає пергаментним папером. На неї викладаємо нашу рибну тушку і зверху поливаємо її соусом, оливковою олією і скроплюємо соком лимона. Пекти їй необхідно 20 – 30 хвилин.
  7. Готову страву викладаємо на велику тарілку і прикрашаємо зеленню, а з боків маємо будь-які овочі, які вам подобаються. Подаємо до столу на Новий рік 2019. Запам’ятайте цей фото рецепт, а краще запишіть. Він того вартий!

Відео: форель запечена в духовці

Тунець з соусом каррі

Щоб знайти хороший фото рецепт риби на Новий рік 2019 приготовленої, не потрібно довго копатися в Інтернеті. Варто звернути свою увагу на нашу ідею, яка здасться вам чудової і безпрограшною.

Складові:

  • 2 цибулини,
  • 200 г консервованого ананаса,
  • 250 г консервованих мандарин,
  • 1 банан,
  • 2 банки тунця,
  • 10 г масла,
  • 1,5 ст. л. порошку каррі.

Як це приготувати:

  1. Нарізати цибулю, злити рідину з ананаса, порізати на скибочки, процідити мандарини, банани теж нарізати скибочками, процідити тунця і розділити на великі шматки.
  2. Розігріти масло, лук і каррі обсмажити 3 хвилини.
  3. Постійно перемішуючи, поки вариться.
  4. Додати ананас і тунця, і близько 5 хвилин варити помішуючи, мандарини і банан додати в останню чергу.
  5. Це легкий вершковий соус.
  6. Подавати зі свіжоспеченим хлібом на Новий рік 2019. Такий фото рецепт варта вашої уваги.

Сібас в хрусткою медовою скоринці

Простий і незвичайний фото рецепт швидко завоює ваше серце.

Складові:

  • 1 тушка Сібас (300 г);
  • 1 стебло фенхеля;
  • 40 г черрі – помідорів;
  • рослинна олія.

Для глазурі:

  • 30 мл соусу «Хаосін»;
  • 15 г соєвого соусу;
  • 15 г меду;
  • сік 1/2 лимона.

Метод приготування:

  1. Рибу обробити: відокремити голову, плавники, випатрати.
  2. Приправити до смаку.
  3. Обсмажити до напівготовності.
  4. Відокремити м’ясо від кісток і обидві половинки рибного філе скласти докупи, щоб вони утворили цілу тушку.
  5. Шкірку змастити глазур’ю, змішавши мед, сік лимона і обидва соусу – соєвий і «Хаосін».
  6. Верхню половинку риби посипати тертими хлібними сухарями. Довести до готовності.
  7. Фенхель припустити у воді, потім порізати на пластинки і обсмажити на оливковій олії (по дві хвилини з кожного боку).
  8. При подачі на Новий рік 2019 можна на середину тарілки покласти бланшірованние листя цибулі – порею.
  9. Зверху них викласти фенхель, а потім – рибне м’ясо.
  10. Прикрасити блюдо бланшованими черрі – помідорами.

Риба по – монастирськи

Пропонуємо вам кращий фото рецепт риби на Новий рік 2019 приготовленої в домашніх умовах.

Складові :

  • філе білої риби – 450 г (можна амур, короп, товстолобик);
  • капуста – 450 г .;
  • масло рослинне – 15 г .;
  • ріпчаста цибуля;
  • паста томатна – 15 р .;
  • сіль.

Приготування:

  1. Рибу очистити, вимити, порізати і посолити.
  2. Нашаткувати капусту, обдати окропом і потім віджати.
  3. Лук пасерувати в олії, розбавити томатну пасту 40 мл води, додати її до цибулі і дати покипіти 8 хвилин.
  4. Покласти капусту, перемішати і трохи поперчити.
  5. У форму викласти половину овочів, шар риби, потім овочі, що залишилися.
  6. Закрити зверху харчовою фольгою і випікати в попередньо розігрітій духовці 45 хвилин при 180 ° С. Готову страву прикрасити зеленню і подавати на стіл в гарячому вигляді на Новий рік 2019.

Висновок

Ось і підійшла до свого завершення наша стаття, яка надала вам підбірку найкращих фото рецептів риби на Новий рік 2019 приготовленої своїми руками. Такі чудові ідеї дозволять вам швидко і чітко визначитися з тим, який вид морепродукту ви бажаєте бачити на своєму святковому столі, щоб помітно здивувати своїх рідних і гостей, які прийшли на торжество в новорічну ніч. Ви можете, звичайно, додати що – то своє, більш відповідне вашим смакам і уподобанням, однак ми все ж сподіваємося на те, що наша інформація не є некорисною. Зі святом вас, дорогі друзі! Всіх вам благ!

Дивіться ще

Новорічні закуски 2020

Кожен Новий рік ми чекаємо з нетерпінням і звикли відзначати в стилістиці тої тварини, якій …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *