Головна / Новий Рік / Що повинно бути на новорічному столі 2019 рік Свині?

Що повинно бути на новорічному столі 2019 рік Свині?

Очікування Нового року – особливий стан. Віримо ми в Діда Мороза чи ні, все одно чекаємо дива, з особливим трепетом вибираємо подарунки, наряди, сподіваємося на виконання бажань. З іншого боку, всіх господинь країни накриває міфічна, а часом і реальна, головний біль. Що приготувати, як встигнути, хто купить продукти і коли – мільйон питань терзає вразливі жіночі душі. Розслабтеся, поринете в нірвану і за чашкою кави дізнайтеся, що має бути на новорічному столі, без чого можна обійтися, чому не зловживати, як розподілити обов’язки і ще багато всього корисного. За словами Жовтої Земляний Свині записано вірно і сумніву не підлягає. Хочете подружитися з тотемом 2019 – вивчайте і дійте.

Особливості року Свині в ракурсі практичності

Східний гороскоп зробив повний оборот і завершує 12-річний цикл. Супроводжувати це найважливіша подія довірено Свині. Колір їй дістався від торішнього тотема, Жовтої Земляний Собаки, а ось характер, звички, спосіб мислення і манери свої власні. Свиня і її друг Кабан – особини домовиті, практичні, цінують сім’ю, вміють рахувати гроші і витрачають їх з розумом. Якщо новорічний стіл, то рясний і різноманітний, але не з останніх сил. Якщо святкове вбрання, то модний, ефектний, гідної якості. Нові господарі – великі естети і гурмани, які вміють створювати особистий комфорт з підручних засобів. Чи зможете накрити стіл за їхніми правилами і придумати оригінальне святкове меню – весь 2019 рік вам буде супроводжувати удача в фінансових, сімейних та інших справах.

Смакові переваги Свині: їжа повинна бути на столі і в шлунку

Свиня, Кабан і діти-поросята відрізняються хорошим апетитом. Страви в їх честь повинні викликати непереборне бажання спробувати і з’їсти все до останньої крихти. Не захоплюйтеся ресторанної подачею і прикрасами, які страшно зруйнувати. Краще по-домашньому – просто, з часткою витонченості, без фанатизму. Благо, Свиня всеїдна, і навіть складно сказати, чого не повинно бути на столі. Мабуть, єдиний заборона – молочне порося, запечене цілком. Навіть свинина в стравах цілком допустима. Вітаються особливо:

  • нарізки – м’ясні, рибні, овочеві, фруктові;
  • салати – легкі зелені і калорійні з безліччю інгредієнтів; запечені на грилі або в духовці риба і м’ясо;
  • складні гарніри з овочів цілком або шматочками.

Чому обов’язково бути на столі – так це шампанському. Міцний алкоголь в рік Свині теж не забороняється. І не забудьте про воду, морс, соках, фруктах. Подайте в окремих вазочках або використовуйте для декору горіхи. Важливий інгредієнт – крупи. Як їх впровадити в святкове меню, залежить від фантазії господині. Найоптимальніше – додати в будь-якої салат або поставити на стіл символічно, у вигляді каші з сухофруктами.

Шеф-кухар Свиня рекомендує: новорічне меню 2019

Різноманітність смакових уподобань Свині розв’язує руки. Складання новорічного меню не викличе труднощів ні у вегетаріанців, ні у і м’ясоїдів. У хід йдуть всі продукти в найоригінальніших поєднаннях. Є шанс створити унікальний рецепт і прославитися. Гаряче блюдо повинне бути значним – м’ясо великим шматком, птах або риба тушкою. На гарнір спорудити що-небудь таке з картоплі в мундирі, гарбуза. Ефектний помаранчевий овоч можна подати як основне блюдо – запекти цілком з начинкою, ідея для веганів. Традиційні олів’є і оселедець під шубою – обов’язково, але не тазиками. Так як бажано приготувати ще по парі легких і складних салатів. Гостинна господиня повинна подумати про закусках – м’ясних, рибних, овочевих. І звичайно прикрасять стіл бутерброди, пиріжки, нарізки. На десерт запропонуйте лікер, кава з коньяком, чорний і зелений чай. До них – домашній торт, печиво, суфле, морозиво, прикрасивши цю красу фруктами і ягодами. Свиня не боїться зіпсувати фігуру і вміє отримувати задоволення від життя. Підіть її приклад хоча б на одну ніч. Є де розгулятися таланту шеф-кухаря. Але пам’ятайте, надмірності не вітаються, не можна витрачати гроші до останньої копійки на їжу, всього повинно бути в міру. Не обов’язково готувати і подавати все перераховане – це просто рекомендації, в якому напрямку думати.

Підводні камені і талант керівника

Отже, святкове меню на рік Свині має бути ситним, різноманітним, по можливості легким. Кабан не має наміру мучитися від печії, Свині ні до чого проблеми з травленням, поросята збираються гратися всю ніч. У пріоритеті їжа, яка добре засвоюється. Важкою їжею навіть в рік Кабана можна вважати: копченості та соління; занадто гострі соуси і приправи; десерти з великим вмістом жиру і цукру; міцні спиртні напої в надмірному кількості. В кінцевому підсумку, все залежить від смакових уподобань вашої компанії. Але чого точно не повинно бути, так це – напівфабрикатів і готової їжі на замовлення. Ще один вкрай небажаний інгредієнт для святкового столу в рік Свині – втома і змучений вигляд господині будинку. Постарайтеся викроїти хоча пару годин для відпочинку, а новорічні турботи розподіліть серед передбачуваного кола гостей. Заздалегідь обговоріть меню, розділіть обов’язки по інтересам і можливостям: на колесах – закупівля продуктів і напоїв; є вільний час – підготовка овочів і нарізка салатів; кулінар за покликанням створює святковий десерт; господиня, наприклад, відповідає за основне блюдо; креативні та кмітливі – за розважальну програму. Спільні ідеї ведуть до єдності інтересів. Зібравшись за новорічним столом, гості не відчують моментів незручності, зникаючих лише після кількох тостів. Вагомий бонус – градус настрою підтримується природним шляхом. Залишається тільки організувати цей самий стіл.

Варіанти сервірування: для брутального Кабана і світської Свині

Припустимо накрити стіл в рік Свині абсолютно нейтрально – однотонна скатертину і тарілки, традиційні фужери і чарки, кришталеві салатниці. Але мінімалізм повинен бути розумним, пластиковий посуд і клейонка виключаються. А можна проявити креативність. Для дерев’яної стільниці скатертину не потрібно. Досить фактурних серветок, мідної та керамічного посуду, стійких чарок, лаконічних столових приладів. У центр бажано поставити масивний свічник або композицію з ялинових гілок. Це варіант для Кабана. Елегантна Свиня за краще вишукані стилі – Шеббі шик, прованс. Це біла або пастельна скатертину, тарілки в невеликий квітка, фужери з ніжною позолотою, прозоре богемське скло. Доповнять картину ажурні серветки і свічки в кручених свічниках. Свині люблять порядок, а їжі передбачається багато. Щоб уникнути накопичення, скористайтеся невеликою хитрістю. Відмовтеся від маленьких салатників, вазочок, тарілок. Розмістіть гіркою по кілька салатів або нарізок на одному великому блюді. Для прикраси своїх кулінарних шедеврів використовуйте жовті овочі та фрукти, зелень різану і гілочками, томати черрі, горіхи. Не особливо сильні в карвинге – обійдіть швидким рішенням. Зробіть кольорове конфетті з болгарського перцю, поросят з варених яєць, розкидайте зелень. Перераховуючи те, що повинно бути на вашому новорічному столі можна написати книгу. Шукайте нові рецепти, використовуйте старі перевірені, придумуйте самі, головне, не зациклюйтеся на побутових клопотах. Все у вас вийде, і Жовта Свиня нариє рожевим п’ятачком гору щастя!

Дивіться ще

Як прикрасити стіл на Новий рік 2019 своїми руками

Всі ми, без винятку, чекаємо наближення новорічних свят, тому що для кожного з нас дана …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *