Головна / Рецепти / Смачні рецепти на Новий рік 2019

Смачні рецепти на Новий рік 2019

Придумати, що б подати до столу отакого – завдання не з легких. Мабуть, саме тому в пошукових системах запити по смачним рецептам до Нового 2019-го року лідирують у видачі повсюдно. Що ж, спробуємо полегшити нашим читачам цю задачу, відібравши одні з найяскравіших варіантів страв від кращих кухарів світу, що прикрашають своїм мистецтвом ресторани як нашої країни, так і зарубіжних.

Салати і закуски

Салат з кіноа, томатами і восьминогом

Морепродукти – бажані і вельми часті гості на новорічному банкеті. І сьогодні ми представимо вашій увазі дуже далекий від канонів їх подачі салат, але, тим не менше, дивно яскраво розкриває смак своїх корисних інгредієнтів. Інгредієнти: киноа – 50гр; восьминіг (щупальця) – 50гр; корн-салат – 15гр; томати (рожевий сорт) – 100гр; перець горошок, лавровий лист; лимон – 0,5шт; Для соусу: цукор – 20гр; виноград (зелений сорт, б / кісточок) – 100гр; м’ята; перець, сіль; масло виноградних кісточок – 100 мл. Виноград тиснемо з цукром, викладаємо в сотейник і півгодини млоїмо на маленькому вогнику, поки ягода не дасть сік. Заливаємо маслом виноградних кісточок, солимо-перчимо, туди ж закладаємо м’яту і ще трохи гріємо на вогні. Восьминога відварюємо з розрахунку 16 хвилин на кожен кілограм ваги з додаванням лаврушечку, перцю горошком і половинки лимона. По готовності отставляем каструлю і залишаємо в ній м’ясо до повного охолодження вмісту, потім витягуємо його, обрізаємо щупальця, чистимо їх і нарізаємо дрібно. Бланшуємо томати, знімаємо шкірку і нарізаємо їх чверть-кільцями. Відварюємо киноа 15 хвилин, попередньо злегка обсмажити його в оливковій олії хвилинку. При варінні вода повинна покривати крупу десь на три сантиметри. Всі компоненти салату з’єднуємо і перемішуємо, поливаємо процідженим виноградним дрессингом і прикрашаємо четвертинкою свіжого лимона.

Салат з куркою і лососем

Здавалося б, абсолютно надмірне поєднання курки і риби, на перевірку виявляється дивно смачним і оригінальним. Спробуйте! Інгредієнти: рукола – 15гр; оливкова олія – ​​30гр; салат романо – 30гр; сир моцарелла (розсіл не зливати!) – 20гр; Родич – 5гр; філе курки – 50гр; соус унагі – 10гр; лосось св. – 50гр; апельсиновий сік – 60гр% смажений кунжут – 1гр; соус «Чилі по-тайськи» – 80гр; гарбузове насіння (смажені) – 2 гр; помідори черрі – 20гр. Для соусу в соус чилі всипаємо смажений кунжут, апельсиновий сік і унаги-соус, і випаровуємо все на маленькому вогні, поки не загусне. На сковорідці розігріваємо оливкове масло, обсмажуємо куряче філе цілими шматками (напівготовності). У цьому час занурюємо туди ж і шматки лосося. Всі обсмажені інгредієнти заливаємо соусом і дотушіваем. У порційну глибокий посуд викладаємо в наступній послідовності: салати (попередньо окремо змішати), черрі, шматки сиру і рибу з м’ясом. Обливаємо все залишками соусу і декоруємо блюдо почищені гарбузовим насінням.

Пхали

Яскрава закуска прийшла до нас прямо з грузинської кухні, де, повірте на слово, відмінно знають, що подавати до вишуканої випивки! Пропонуємо відразу два її варіанти, які готуються за однією схемою, але мають діаметрально протилежні смаки. Інгредієнти: Перший варіант: волоські горіхи – 300гр; квасоля (зелена) – 1,2 кг; петрушка і кінза – по кілька гілочок; уцхо-сунелі – 1ч.л. Другий варіант: волоські горіхи – 600гр; кінза і петрушка – анлогічние; уцхо-сунелі – 1ч.л .; шпинат св. – 900гр. Окремо відварюємо квасолю. Шпинат нарізаємо і бланшируємо в солоній воді. Перекручуємо на м’ясорубці квасоля, горіхи і зелень або шпинат, горіхи і зелень. Присмачуємо уцхо-сунелі і гарненько перемішуємо. Скачує масу колобки, укладаємо на блюдо і декоруємо зернятками граната.

Гарячі страви

Телятина по-бургундські з кремом і грибами Це м’ясне блюдо не залишить байдужим всіх, кому приїлися всілякі біфштекси, фаршироване м’ясо і засмажені цілком в будь-якому вигляді кури. Рецепт можна вважати класичним французьким, а вже цієї національності досконально відомо, як поєднувати м’ясо і вино так, щоб смак був воістину вишуканим. Інгредієнти: гриби (краще лисички) – 400гр; телятина – 500гр; цибулю-шалот – 100гр; морквина – 200гр; оливкова олія – ​​50мл; вершкове масло – 30гр; червоне вино (сухе) – 50мл; сіль перець; яловичий бульйон – 500гр; перець чилі – 10гр; лавровий лист – 2 гр; петрушка – 20гр; часник – 20гр; чебрець – 10гр; розмарин – 10гр; Для крему: сметана (10%) – 200гр; кінза – 100гр. М’ясо нарізаємо порційними шматками, подрібнюємо петрушку, тиснемо часник. Чебрець і лавровий лист заливаємо вином і нагріваємо, поки не закипить. Засипаємо м’ясо петрушкою, часником і заливаємо вином зі спеціями, після чого залишаємо його маринуватися на день. Потім заливаємо бульйоном і тушкуємо пару годин на невеликому вогні. Нарізаємо моркву, шалот і чилі. Розігріваємо в сотейнику вершкове масло і обсмажуємо до золотистої скоринки все овочі. Перекладаємо їх до м’яса. Почищені лисички обсмажуємо в оливковій олії, трохи присипавши їх розмарином, перекладаємо в посуд, в якій готували гриби, м’ясо з овочами і тушкуємо все разом 20 хвилин. Сметану збиваємо з кінзою в блендері, або, якщо є сифон, то протираємо через сито, заливаємо в сифон і готуємо, використовуючи пару балонів NO2. Трохи зігріваємо сифон і декоруємо кремом з нього розкладену по тарілках телятину. Зверху добре прикрасити блюдо паростками редиски або меленими волоськими горіхами.

Пастуший пиріг з кроликом в горщиках

Гранично цікаве і просте другу страву, винайдене колись голландськими пастухами, щоб ситно і смачно насичуватися далеко від дому. Ніжний кремовий смак цього «пирога» порадує навіть найвибагливіших гурманів! Інгредієнти: морква – 100гр; кролик – 500гр; картопля – 1 кг; селера – 100гр; оливкова олія; цибуля шалот – 100гр; розмарин – 10гр; сіль перець; молоко – 200 мл; пармезан – 20гр; вершкове масло – 50гр; часник – 20гр. Кролика обробляв і укладаємо в вакуумний пакет, додавши часник, сіль-перець і розмарин, і відправляємо на три години в духовку при 68 градусах. Чистимо селера, морквину і цибулю, крупно їх нарізаємо. Розігріваємо оливкове масло в сотейнику, трохи присипаємо овочі часником і обсмажуємо їх. Всипаємо туди ж готового кролика, нарізаного порційними шматками, і смажимо, поки він не потемніє. Картоплю чистимо і варимо в підсоленій воді. Молоко кип’ятимо з вершковим маслом і збиваємо картопля з ним. Досолюємо і доперчіваем картопляне пюре при необхідності. Викладаємо його в кондитерський мішок, змащуємо дно горщика або кокотніци вершковим маслом і видавлюємо товстим рівним шаром на нього пюре. Потім укладаємо кролика і овочі, знову закриваємо пюре з мішка поверхню (добре це робити красивими розетками – як прикрашаємо торт), присипаємо тертим сиром. Нагріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо блюдо протягом 15 хвилин (до золотистого кольору сиру). Посипаємо свіжою подрібненою зеленню.

Камбала з кус-кусом в кокосовому соусі

Цю страву відразу додасть святу смак відпочинку на райських островах, і подарує багатьом справжнє кулінарне відкриття поєднання риби і кокоса. Інгредієнти: болгарський перець (червоний) – 50гр; камбала (філе) – 100гр; цибуля (червоний) – 50гр; кус-кус – 100гр; оливкова олія – ​​50гр; кабачок – 50гр; лайм – 1шт; кокосове молоко – 100 мл; лемонграсс – 10гр; сіль перець; кумін – 1гр. Кус-кус заливаємо окропом і наполягаємо близько десяти хвилин. Перець, цибулю і кабачок нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо все це на оливковій олії до м’якості (хвилин п’ять, не більше). Нарізаємо лайм і лемонграсс, всипаємо останній в кокосове молоко і віджимаємо туди ж сік лайма, трохи присолюємо. Ми залишаємо соус на 15 хвилин, потім проціджують і збиваємо блендером десь хвилинку. Кус-кус розминаємо виделкою, вводимо в овочі, солимо-перчимо, заправляємо кумином. Готове рибне філе обрізаємо з країв, приправляємо і обсмажуємо на оливковій олії, поклавши шкіркою вниз і притискаючи рибу лопаткою, щоб не загорталася і рівномірно прогрівається. На порційну тарілку (не дрібний!) Виливаємо соус, викладаємо кус-кус з овочами і рибу поверх всього цього. Декоруємо цедрою лайма і листям петрушки.

Десерти

Чуррос

Хочете, щоб Новий рік заграв запальними мотивами фламенко і радував ніжністю смаків? Спробуйте класичний іспанський десерт – візитну картку цієї країни! Інгредієнти: вершкове масло – 160гр; цукор – 80гр; яйце – 4 шт; борошно – 500гр; вода – 600гр; сіль; Для соусу: вершки (22-33 %%) – 40гр; шоколад (60%) – 20гр. Воду кип’ятимо і солимо, вводимо туди вершкове масло. Коли воно повністю розчиниться, мінімізуємо вогонь і всипаємо борошно. Все вимішуємо, поки не вийде однорідна маса. Викладаємо в холодну миску і ставимо остигати. Збиваємо масу міксером, вводячи яйця по одному. Завантажуємо в холодильник на 20 хвилин, потім виймаємо і даємо постояти стільки ж уже при кімнатній температурі. Поки готуємо соус: вершки змішуємо з шоколадом і гріємо на плиті, поки не закиплять – після цього відразу знімаємо з вогню. Для фритюру беремо літр олії і виливаємо його у фритюрницю або глибокий сотейник, каструлю, нагріваємо до 180 градусів. Тісто укладаємо в кондитерський мішок з насадкою-зірочкою. Видавлюємо смужки в киплячу олію і обсмажуємо їх до золотистої скоринки. По готовності витягаємо і викладаємо на серветку, промаківая зайвий жир. Подавати задекорувати цукровою пудрою або цукром (дати трохи охолонути ласощів перед посипанням, інакше все розтане!) І подаємо до столу з шоколадним соусом.

Парфе з фісташок з малиною

Ніжний десерт в азіатському стилі подарує смак літа і відпустки серед зими, і дозволить повірити, що в цьому Новому році все найпотаємніші мрії збудуться! Інгредієнти: цукор – 15гр; яйце (тільки жовтки) – 2шт; фісташка паста (можна купити готову) – 7,5гр; вершки (33%) – 52гр; вершкове масло – 25гр; фісташки зелені – 10 гр; листової желатин – 1гр; борошно мигдальна – 25гр; борошно пшеничне – 14гр; м’ята – 1гр; какао – 25гр; малина – 10гр. Спочатку готуємо крамбл. Змішуємо цукор, масло, борошно обох видів і какао і збиваємо все в блендері. Отриману масу відщипуємо невеликими шматочками і укладаємо на застелений пекарської папером деко. Запікаємо на 200 градусах 10 хвилин. Потім цю масу трохи перетираємо, щоб була крихта. Для мусу збиваємо вершки до пишності і ставимо їх в холодильник. У блендері подрібнюємо 8гр фісташок (ще парочку грамів залишаємо на прикрасу), жовтки збиваємо міксером до білизни. Для цукрового сиропу окремо змішуємо 20 гр води і 15гр цукру, кип’ятимо і уварюємо вдвічі. Потім знімаємо з вогню, вводимо туди жовтки і швидко збиваємо міксером, поки суміш повністю не охолоне. Розмочуємо желатин в прохладненько водичці близько 20 хвилин, топимо на водяній бані. Змішуємо всі продукти: жовткова масу з сиропом, вершки, фісташковий пасту, желатин, добре перемішуємо і додаємо перемелені фісташки. У силіконової або залізної формі по дну разравниваем шоколадний крамбл, гарненько його приминає до щільності. Поверх ллємо мус і ставимо на пару годин в морозилку. Готовий десерт нарізаємо порційними шматками і прикрашаємо залишком зелених фісташок, малиною і м’ятою, залишками крихти крамбль.

Бугаца

Класика грецької національної кухні стане прикрасою будь-якого святкового столу! Інгредієнти: цукрова пудра – 10гр; тісто філо – 50гр; масло вершкове – 10гр; крем на манці – 170гр; холодний какао – 150мл; Для крему: молоко – 700 мл; манка – 200гр; вершкове масло – 25гр; ваніль – 25гр; цукор – 70гр; кориця – 10гр. Для крему молоко в каструльці гріємо на маленькому вогні, вводимо туди масло і чекаємо повного розчинення. Окремо перемішуємо цукор, манку, корицю, ваніль і все це всипаємо в молоко. Уварюємо суміш до густого кашоподібного стану, безперервно перемішуючи віночком, знімаємо і студії. Тісто філо обмазуємо розтопленим вершковим маслом і кладемо на нього начинку. Скачує все прямокутним конвертиком (як закрита шаурма), знову обмазуємо маслом. Печемо при 100 градусах 10 хвилин. Посипаємо цукровою пудрою і подаємо обов’язково, за традицією, з холодним какао.

Дивіться ще

Новорічні закуски 2020

Кожен Новий рік ми чекаємо з нетерпінням і звикли відзначати в стилістиці тої тварини, якій …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *