Головна / Рецепти / Смачні салати з рецептами на Новий рік 2019

Смачні салати з рецептами на Новий рік 2019

Новорічний стіл без салатів уявити собі абсолютно неможливо – цей клас страв з ним так міцно асоціюється, особливо в нашій країні, що по-іншому його вигляд ніяк і не сприймається. Якщо будь-якого нашого співвітчизника запитати, що в першу чергу йому спадає на думку, коли він думає про це свято, в більшості випадків почуєш: «Ялинка, подарунки, мандаринки, олів’є і шампанське». Горезвісне олів’є, звичайно ж, давно вже стало національним надбанням. Але, як то кажуть, не їм же єдиним! Адже крім нього, традиційної «Оселедця під шубою», «Мімози» і «Столичного» ще існує стільки чудових, святкових салатів! Свиняче м’ясо, зі зрозумілих причин, в 2019-й Новий рік не в фаворі. Але, воно не так і часто використовується в подібних блюдах, щоб це сприймати як трагедію. Зате на будь-які рибні та морепродукти, овочі і птицю, телятину обмежень не існує зовсім. Що ж, ось з ними і спробуємо наважитися на досить сміливі, але, по завіреннях багатьох дегустаторів, дуже навіть гідні салати.

М’ясні і рибні салати

Як відомо, салатики бувають чисто овочевими та з додаванням білкових продуктів тваринного походження. Наприклад, з телятиною, куркою, рибою. Вони досить ситні, прекрасно доповнять будь-які спиртні напої на святковому столі, і прикрасять його собою, якщо ретельно попрацювати над їх подачею.

«Сюрприз від Снігуроньки»

Цей салат найчастіше подається в окремих креманках або в великих келихах – як хто вважає за краще, ніж дуже зручний за рахунок своєї порційні, і до того ж виглядає при цьому більш ніж ефектно. Адже взимку так не вистачає сонячних фарб і життєрадісного тепла! Інгредієнти: курка (відварна, м’якоть) – 390гр; сир (твердий) – 120гр; кукурудза (консервована) – 1б .; ананаси (консерви) – 1б .; огірок – 1шт; помідор – 1шт; сметана; оливки; майонез; зелень; часник – 1зуб. Огірочок, помідор і ананаси нарізаємо кубиками. Сир тремо на терочке, а часник вичавлюємо Часничниці. Курку нарізаємо також кубиками і пошарово в креманки викладаємо кожен інгредієнт, промащуючи кожен шар сумішшю майонезу, сметани, зелені і часнику. Порядок шарів: курка, огірок, кукурудза, помідор, ананас, сир. Блюдо прикрашається зверху оливками без кісточок (теж зеленими). Помідор для страви краще брати зеленого або жовтого забарвлення, щоб не було дисонансу.

Італійський салат

Ще одна варіація на «курячу» тему, яку, при бажанні, з тим же успіхом можна замінити на сирокопчену ковбасу (звичайно ж, не свинячу). Інгредієнти: курка (сирокопчена або сирокопчена ж ковбаса) – 300гр; моцарелла – 200гр; манго – 1шт; квасоля (консерви, «в солодкому маринаді») – 250гр; йогурт (грецький) – 100мл; шпинат – 200гр; гірчиця (дижонская) – 4ч.л .; кленовий сироп (або рідкий мед) – 2ч.л .; зелений базилік – 4ліста; зелена цибуля – 4 пера. Сирокопчені м’ясо / ковбасу нарізаємо брусочками по півсантиметра і обсмажуємо на великому вогні без масла, поки не покриється рум’яною скоринкою. Всипаємо в сковороду злиту і промиту квасолю і тушкуємо все разом близько п’яти хвилин. Знімаємо з вогню і охолоджуємо. Моцареллу нарізаємо аналогічними брусками, а половину манго – кубиками (друга піде на прикрасу), і все це змішуємо з обсмаженою м’ясом з квасолею. В окремій мисці віночком збиваємо заправку з гірчиці, йогурту, кленового сиропу і дрібненько пошінковать лука. У порційних тарілках або на великому плоскому блюді вистилає денце порваними листочками шпинату, викладаємо салат гіркою, заливаємо все заправкою і прикрашаємо базиліком, а також нарізаною тонкими скибочками половинкою манго. Цей салат зручний тим, що його легко пристосувати під смакові переваги публіки. Для пікантності він добре йде з блакитним сиром або волоськими горіхами. А щоб привнести в блюдо острінкой, в нього можна додати свіжий дрібно порізаний перець чилі або ж просто посипати заправку червоним меленим. Також з цією ж метою квасоля можна брати не солодку, а гостру.

«Новорічний захват»

Інгредієнти: телятина (відварна, або нежирна яловичина) – 200гр; горошок (консервований) – 0,5б .; яблуко (кисло-солодке) – 1шт; картопля (варена) – 2шт; цибулина – 0,5шт; майонез; огірки (мариновані) – 5шт; кедрові горіхи. Нарізаємо кубиками м’ясо, яблука і картоплю, і дрібніше – цибуля і огірки. Все з майонезом перемішуємо в мисці і відправляємо на годинку-другу в холодильник. Ефектно подавати у вигляді колечка порційно на тарілці, надаючи форму за допомогою формочок для випічки або спеціальних салатних пристосувань. При бажанні блюдо можна доповнити вареними яйцями – від цього воно нітрохи не програє!

«Цезар» з сьомгою

Класика салатного творчості допускає доповнення себе всілякими калорійними інгредієнтами – від м’яса птиці до морепродуктів. І якщо до відвареної або смаженої курки в ньому ми всі звикли, то сьомга здатна порадувати саме тієї пікантної оригінальністю, яка і відрізняє святковий стіл від повсякденного. Інгредієнти: сьомга (слабосолона) – 200гр; помідор – 2шт; часник – 1зуб .; салат ( «Айсберг») – пучок; білий хліб (можна не дуже пересушені сухарики, хлібні палички і т.д.) – зразкову рівне трьом скибками кількість; оливкова олія. Для соусу: бальзамічний оцет; гірчиця – 0,5ч.л .; оливкова олія – ​​3ст.л .; лимон – 1шт (віджати сік); часник – 1зуб .; пармезан – 15гр. Якщо готуєте сухарики самі, підсмажуєте їх на сковорідці з краплею оливкової олії, попередньо натер часником скибочки хліба, поки вони не придбають золотисту скориночку. Для соусу натираємо сир і змішуємо його з часником, гірчицею, оливковою олією. Блюдо вистилає салатом, потім кладемо шар порізаної сьомги, поливаємо соусом і зверху висипаємо сухарики.

«Дар Посейдона»

Інгредієнти: печінка тріски – 150гр; помідор – 3-4шт; рис – 1ст .; огірки (мариновані) – 2-3шт (в залежності від розміру); цибуля – 2 шт. середньої величини; зелений горошок (консервований) – 100гр; салат листя – пучок; зелень, приправи. Рис відварюємо і охолоджуємо попередньо. Нарізаємо всі овочі соломкою, печінку розтираємо виделкою і змішуємо її з нарізкою, рисом і горошком. Приправляємо салат спеціями і розсолом з банки консервів і все ще раз добре перемішуємо. Подавати можна в тарталетках, на попередньо обсмажених грінках або просто в мисці, красиво прикрасивши. Якщо салат вийшов дуже сухе, непогано додати крапельку майонезу.

Салати з борошняними виробами

І без м’яса салат може бути ситним і цікавим за своїм смаком. Зокрема, якщо основним його інгредієнтом виступають макаронні вироби.

Макаронний салат по-італійськи

Ще одним новорічним вітанням з сонячної Італії стане цей чудовий салат. Який готується просто, а смак має дуже пікантний. Згадане в інгредієнтах куряче філе можна при бажанні виключити зі списку продуктів без втрат. Інгредієнти: макарони (можна брати будь-які бажані вироби, в тому числі і якоюсь оригінальною «новорічної» форми. Наприклад, у вигляді рилець свинок, ялинок і т.п.) – 430гр; куряче філе – 110гр; моцарелла – 375гр; оливкова олія – ​​130мл; рукола – 150гр; часник – 2зуб .; томати (сушені) – 300гр; мед – 40мл; кедрові горішки – 80гр; гірчиця – 40мл; оцет (бальзамічний) – 110мл; пармезан – для посипання; песто – 30мл. Локшину або інші макаронні вироби варто приготувати відповідно до рекомендацій упаковки. Горішки підсмажуємо на середньому вогнику без масла, а куряче філе треба відварити в спеціях або посмажити з оливковою олією. Рукколу моєму і підсушують, нариваємо хаотично. Помідори нарізаємо дрібненько-дрібненько. Куряче філе і моцарелу – трохи крупніше. Всі разом перемішуємо в окремому салатнику. Щоб приготувати соус, треба змішати видавлені зубчики часничку, гірчицю, песто, мед, оцет і масло. Салат поливаємо заправкою і посипаємо кедровими горішками, а також натертим пармезаном.

Тайський традиційний салат

Якщо у вас Новий рік в азіатському стилі, це блюдо ідеально підійде, адже екзотичних інгредієнтів в ньому немає, смачний він неймовірно, а в приготуванні простий і до того ж дуже ситний. Інгредієнти: печериці – 360гр; овочевий бульйон – 90мл; скляна локшина – 100гр; несолоний арахіс – 20гр; гострий перець – 1 стручок; рибний соус – 30мл; зелена цибуля – пучок; соєвий соус – 90мл; сік лайма; часник – 2зуб. Почищені і вимиті печериці нарізаємо шматочками і обсмажуємо в соєвому соусі. Приправляємо їх спеціями. Змішуємо бульйон, рибний і залишки соєвого соусу, видавлений часник, сік лайма і дрібно нарізаний перець. Скляну локшину готуємо згідно з інструкціями на упаковці. Після чого перекладаємо її в миску з грибною сумішшю, все перемішуємо і поливаємо маринадом. Для пікантності в якості приправ до грибам добре використовувати коріандр або імбир. Готовий салат посипаємо кунжутом.

Салати з грибами

Ще один фаворит будь-якого святкового столу – гриби – більш ніж гідний згадки в списку інгредієнтів новорічних салатів.

«Грибне асорті»

Цей салат добре знають всі витончені гурмани, і він по праву вважається класикою ресторанної справи. Навчитися його приготування не так і просто, але, повірте, фурор, який він зробить на новорічному банкеті того варте! Інгредієнти: печериці – 190гр; шиітаке – 50гр; устричний гриб – 80гр; цукіні – 250гр; цибуля (ялтинський сорт) – 1шт; базилік – 12 листочків; сушені томати – 110гр; часник – 3зуб .; оливкова олія – ​​50мл; твердий сир (пармезан, гауда); кедрові горішки; розмарин; лимон – 1шт. Цукіні нарізаємо смужками, перемішуємо з подрібненим часником і спеціями. У розігрітому на сковороді оливковій олії обсмажуємо цукіні. Чистимо гриби, дрібно нарізаємо і теж обсмажуємо в маслі. Для заправки змішуємо лимонний сік, видавлений часник, оливкова олія, сіль і перець в блендері. Гриби і цукіні змішуємо, викладаємо в святкове блюдо, поливаємо заправкою і прикрашаємо півкільцями цибулі, скибками томатів, посипаємо все кедровими горішками і тертим сиром.

Салат з грибами в тарталетках

Шикарний салат для швидкої подачі в зручних тарталетках. До речі, саме для нього добре буде не купувати готові, а випекти кошики самостійно з будь-якого відповідного прісного тіста, для чого дуже толково буде взяти якісь оригінальні формочки – наприклад, ялинки, зірочки і т.п. До речі, в процесі, не зайвим буде побалуватися і з харчовими барвниками – вийде надзвичайно, повірте! Інгредієнти: часник – 2зуб .; яйця – 2шт; печериці – 200гр; пісне масло – 20гр; огірок (свіжий, великий) – 1шт; майонез – 30гр; зелень, сіль-перець. Гриби нарізаємо дрібно-дрібно, обсмажуємо їх з невеликою кількістю масла хвилин 5-7, не більше. Видавлюємо часник в них, добре перемішуємо і даємо настоятися. Окремо нарізаємо огірки (добре дрібної соломкою, щоб не занадто пускали сік), натираємо на тертці варені яйця. Після цього всі компоненти можна перемішувати, солити-перчити за смаком і викладати в тарталетки.

Салати з морепродуктами

Корисно, легко і вишукано. До того ж шикарно виглядає при подачі навіть з найпростішим списком інших інгредієнтів. Спробуйте приготувати до новорічного столу салати з морепродуктами і пошкодуєте, що ні запаслися ще парочкою додаткових пляшечок шампанського.

Морський мікс

Інгредієнти: мікс морепродуктів – 120гр (добре брати в рівних частках кальмарів, королівські креветки і малюків-восьминогів); оливкова олія; чері – 6 шт; салатна суміш – 30гр; терияки (соус) – 60мл; стебло селери – невеликий шматочок за смаком; перець (солодкий) – 0,5шт; цукор – 1ст.л .; апельсиновий сік – 45мл; цибуля – 30гр; соєвий соус – 50мл; винний оцет – 50мл; морквина (дрібна) – 0,5шт; часник – 1зуб .; суміш масел (соняшникова, оливкова, кунжутне) – 150мл; Цукор, сік, цибулю, соєвий соус, суміш масел, винний оцет, часник і моркву збиваємо в блендері до однорідної маси. Заправкою щедро поливаємо дно сервіровки страви або порційних тарілок. Салат миємо й висушуємо, солодкий перець і селера нарізаємо соломкою. Помідори располовініваем, всі овочі змішуємо, поливаємо оливковою олією і посипаємо приправами за смаком. Викладаємо масу в центр блюда. Морепродукти готуємо, почистивши, видаливши панцири і неїстівні частини. Кальмарів крупно ріжемо кубиками. Смажимо все в теріякі і викладаємо навколо салату.

Салат з манго і креветками

Інгредієнти: рисова локшина – 130гр; кінза – 1 пучок; м’ята – 1 пучок; креветки (зварені, очищені) – 300гр; кедрові горішки (підсмажені) – 30гр; манго – 1шт; зелений горошок (свіжий) – 200гр; зелена цибуля – пара стебел; солодкий соус чилі – 20мл; сік одного лайма; соус рибний – 20мл. Рисову локшину запарюємо згідно з інструкцією, зливаємо і промиваємо холодною водою. Лаймовий сік і соуси збиваємо окремо віночком. Манго чистимо і нарізаємо кубиками, а пір’ячко зеленої цибулі – дрібно шаткуємо. Горох змішуємо з локшиною, манго і креветками, поливаємо соусом і посипаємо горішками і цибулею. Хочеться вірити, що завдяки цим рецептам у вас вийде абсолютно незабутній новорічний стіл, яким залишаться нескінченно задоволені і домочадці, і запрошені гості. Зі святом вас, і нехай весь 2019 рік ваш будинок буде, немов, повна чаша!

Дивіться ще

Новорічні закуски 2020

Кожен Новий рік ми чекаємо з нетерпінням і звикли відзначати в стилістиці тої тварини, якій …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *